Hvem Er Grønn Matportal

Cathrine

Min bror, som ikke kunne lage mat, levde på knekkebrød med peanøttsmør den første tiden. Jeg, som den matentusiasten jeg var, kunne ikke ha noe av at min egen bror levde slik og jeg ville i hvert fall ikke leve slik, så jeg brukte mye tid på å sette meg inn i vegansk matlaging, erstatningsprodukter og kosttilskudd. Til slutt satt jeg med en så stor mengde oppskrifter og tips at jeg måtte samle det et sted,og da ble bloggen Veganeren (Nå Grønnmatportal) født.

Jeg er en trebarnsmor på 41 år som i alle år har hatt en enorm lidenskap for matlaging. Jeg elsker å eksperimentere med oppskrifter og klarer sjelden å følge dem slavisk, noe jeg heller aldri har sett på som et mål. Her trikses og mikses det stadig og det meste blir svært vellykket.

I desember 2010 ble min mor veganer. Aldri mer middagsselskaper, tenkte jeg og var ikke blid over valget hennes. Enda mindre blid ble jeg da min bror Christian (som sikkert mange kjenner som humoristen mrchristian83 fra Instagram og Facebook) også ble veganer. Begge hadde blitt det etter å ha sett denne filmsnutten på youtube. Nysgjerrigheten tok overhånd og jeg satte meg ned og brukte en time på denne snutten for å bevise at den ikke hadde effekt på meg. Jeg vet ikke om jeg var mest sur eller pinlig berørt da jeg måtte ringe min mor og innrømme at jeg var blitt så påvirket av filmen selv, at jeg faktisk snudde om og ble veganer over natta. Kuttet ut alt av animalsk mat tvert.

Mest av alt for å ha et eget sted å samle alt, men etterhvert innså jeg at behovet for en slik blogg, som det ikke fantes mange av på den tiden, var større enn jeg trodde og stadig voksende. Det har skjedd veldig mye på få år, og mens man tidligere knapt kunne kjøpe soyamelk i vanlig butikk, kan man nå få både veganske burgere, pålegg og ost på den lokale Coopen, noe som gjør det mye enklere å ta plantebaserte hverdagsvalg for de aller fleste.

Hvis du elsker plantebasert mat, uansett av hvilken overbevisning eller grunn, kommer du til å elske denne bloggen. Cathrine har i ti år samlet sine beste plantebaserte oppskrifter, tips og erfaringer fra en travel familiehverdag og blitt en etablert livsstilsblogger i Norge. Her inne finner du gode oppskrifter og tips på alt fra å arrangere store barnebursdager til hvilke frukter som egner seg best for en smoothie etter en halvmaraton.

Jeg er utdannet møbelsnekker og dataingeniør og jobber i dag som IT-konsulent. Fotball, kampsport og orientering er tidligere sportsinteresser, men nåtiden består for det meste av LSD – løping (Long Slow Distance). Når jeg får timevis alene på landeveien eller hvor det måtte være med kun kropp og værelementer i fokus, trives jeg. Gjerne med en podcast om veganisme, mykologi eller generelle dybdeintervjuer med alle slags interessante mennesker. Ofte i regi av Rich Roll eller andre pionerer på området.

Når jeg ikke jobber eller jogger tilbringes tiden stort sett med familien. Cathrine, Camilla, Sofie, Luca, Lykke & Sofia. Gjerne i skogen på jakt etter alskens urter og spiselige soppvarianter. Vi elsker å reise og ønsker å dele disse opplevelsene, da spesielt i matveien.

Gunnar

Gunnar «Oberst» Birkeland

Jeg ser frem til mange og lange reiser med Cathrine for å kartlegge hvor man kan spise plantebasert uansett hvor det måtte være i verden (!) Etterhvert i hvert fall. Vi har vært på tur til Vilnius i Litauen, New York og litt rundt forbi i Norge. Det finnes mange gode plasser å få i seg plantebasert mat i Stavanger-området og dette er noe vi tenker å synliggjøre mer fremover.

Det var litt om oss, dersom du er interessert i å være litt i forkant når det gjelder oppskrifter, reiser og ting Grønn Matportal foretar seg, anbefaler vi at du abonnerer på vårt nyhetsbrev. Her vil du kunne få med deg siste nytt, og hvem vet, kanskje en overraskelse eller to.

Cathrine & Gunnar