Frokost, Hovedretter, Menyer, Pålegg, Seitan, Seitanpålegg, Tips og triks, Tradisjonsmat

16 veganske middager for hardbarka kjøttetere!

16 veganske middager for hardbarka kjøttetere!

Først vil jeg at dere skal lese dette innlegget, som beskriver hvorfor «veganere velger å spise mat som ligner på kjøtt når de jo vil unngå animalske produkter» for å få klarhet i dette med en gang. Vi er nemlig bittelitt lei av den diskusjonen, nemlig, og da slipper jeg å måtte skrive en lang forklaring på dette her i innlegget, for folk som blir krenket over hvorfor vi velger mat som dette. I innlegget står nemlig alt dere trenger å vite. Så da kan vi gå rett på saken:

«Ekte menn spiser kjøtt«. Hørt den før? For det første er det helt feil, hilsen Gunnar. For det andre skjønner vi jo at menn(esker) vil ha kjøtt, man er jo vant til det og de fleste tradisjonsrettene våre er jo basert på nettopp kjøtt. Så det er jo såklart et stort savn for mange når de går over på et mer plantebasert kosthold. Men trenger man å savne kjøtt?

Nei.

I dag finnes det nemlig så mange gode produkter som etterligner både smaken og konsistensen av burgere, pølser, kjøttboller, kjøttdeig, schnitzler, kylling, posteier, biff, nuggets, ja alt man kan tenke seg! Ikke alle er like gode, men det er himmelvid forskjell på produktene i dag kontra for 10 år siden da jeg ble veganer. Da måtte man ta til takke med halvkjipe helsekostprodukter til grufulle priser. Ikke i dag, nå selges det meste på din lokale nærbutikk til mye rimeligere priser og mye bedre smak.

La oss gå rett på våre favoritt-oppskrifter på KJØTTAKTIGE veganske retter for deg som savner kjøtt eller tror du ikke kan leve uten!

Biff! Få kjøttetere klarer å se for seg et liv uten biff. Heldigvis trenger man ikke det. Oppskrift på hjemmelaget deilig vegansk bearnaisesaus du kan servere til, finner du her.

Seitanbiff med ovnsbakt mais og grønne bønner

Kylling med mangochutneyfløtesaus har vært en stor favoritt i mange år, denne kommer dere til å elske!

«Kylling» med mangochutneyfløtesaus

Klart man må ha pølser! Seitanpølser er mye mer «kjøttete» og mer mettende og mye bedre enn de ferdigkjøpte synes vi. Disse får vi ikke nok av!

Hjemmelagde seitanpølser

Tacopai til helgekosten, med «kjøttdeig» og vegansk ost, denne er helt himmelsk og har gledet mang en kjøtteter på besøk hos oss:

Deilig tacopai

Chilikylling – en deilig form der alt lager seg selv i ovnen. Denne fant jeg oppskrift på i et ukeblad en gang for mange år siden, og den var veldig lett å veganisere:

Chili-«kylling» med tomater og grønnsaker

Nammestek! Denne lager vi hele året, ikke bare til påske. Vi synes nemlig den er perfekt oppskjært som pålegg! Jeg liker å skjære den i tynne skiver og legge den i en boks sammen med en marinade av soyasaus og vann, løkpulver, hvitløkspulver, litt paprikapulver, lønnesirup og masse grov hvitløkspepper. Sistnevnte gjør at «biffen» er helt som pepperbiff og det blir så nydelig atte ja!

Nammestek til påske!

En deilig varmende «kjøttgryte» er ikke å forakte, denne kommer du til å lage flere ganger om du først prøver!

Vegansk «kjøttgryte»

Hvem liker vel ikke kjøttkaker? Nordmenns store favoritt! Vil du ikke ha dem klassiske, bytt ut krydderne med mer eksotiske varianter så har du litt annen smak. Disse er bare så gooode!

Tradisjonelle norske kjøttkaker med brun saus

Grillsesongen er enda langt unna, men man trenger ikke å grille disse. De er utrolig kjøttaktige og lette å lage selv om det tar litt tid.

Barbeque-ribs!

Dette er en av bloggens mest populære oppskrifter. Hver jul er det sylta, hver høst er det denne, som får ekstreme treff hver dag. Men lag den gjerne hele året, den er jo så god og jeg synes det er perfekt sommermat også!

Vegikål – fårikål uten får

Denne lasagnen har vi med i boka vår «Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring» som kom ut nå før jul, og den har allerede høstet enormt med lovord fra lesere.

Vegansk «kylling»-lasagne – vår favoritt!

Pasta Bolognese er jo en klassiker alle liker, spesielt barn. Denne smaker helt som en vanlig bolognese med kjøttdeig, så fremt du bruker en god plantebasert kjøttdeig. Våre favoritter er Naturli’ sine.

Deilig vegansk Pasta Bolognese

Til slutt en digg chili sin carne! Jeg vil helst kalle denne chili CON carne da den er så kjøttete at folk flest ikke vil merke særlig forskjell. Vi serverte denne som nattmat i et bryllup sommeren 2021, og flere av gjestene spiste uten å merke/vite at den var vegansk. Veldig morsomt. 😀 Alle likte den! Det er en av våre go to-retter som vi lager igjen og igjen, og spesielt til selskaper.

Tortilla laget av Masa Harina

 

Hvilken kjøtterstatning er deres favoritt?

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.