Frokost, Hovedretter, Sauser, dressinger og dipper, Tapas og fingermat, Tilbehør, Tradisjonsmat

Muhammara

Muhammara

Nesten 42 år skulle jeg bli før jeg smakte denne fantastiske paprikadippen, og nå er jeg hekta. Muhammara er en dip/saus basert på grillet paprika, og søtet med noe jeg aldri har brukt før til tross for at jeg sannsynligvis er en av landets største forbrukere av krydder og sauser – nemlig granateplesirup! Og ja, det må være den da det er den som gir den typiske smaken som kjennetegner klassisk Muhammara. Granateplesirup fås på de fleste internasjonale butikker, jeg kjøpte min på IMS. Bare pass på at det er en med så få ingredienser som mulig, helst bare granatepler. Du finner nemlig mange sorter med masse sukker, glukosesirup osv i, men det vil du helst ikke ha.

Muhammara
Muhammara

Ingredienser til en stor skål:

 • 3 store røde paprika
 • 1 fersk brødskive, kjørt til smuler i food processor
 • 1 ss sitronsaft
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss granateplesirup
 • En god neve hakkede valnøtter
 • 2 ts malt spisskummen
 • 1/2 ts chilipulver eller chiliflakes
 • 1-2 ss olivenolje
 • Litt fersk eller tørket persille
 • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Legg paprikaene, hele, på papirkledd stekeplate. Pensle dem med olivenolje og stek dem i ovnen på 250 grader i ca en. halvtime +, til skinnet har store sorte flekker nesten over det hele. Du må snu dem et par ganger så alle sidene blir godt stekt.

Ta dem ut, legg dem i en skål og dekk med folie eller noe, til de er så avkjølt at du man ta i dem uten å brenne deg. Plukk så av skinnet og fjern stilken.

Ha paprikaene i en food processor sammen med resten av ingrediensene unntatt persille og nøtter og kjør/pulse til det er en grov masse. IKKE kjør det for lenge, denne dippen skal være ganske grov i konsistensen. Du kan også røre alt sammen for hånd men jeg synes konsistensen blir best i en food processor. Rør inn valnøttene (spar litt til pynt) og persillen for hånd og smak til med evt. mer salt, pepper og granateplesirup.

Ringle over litt ekstra olivenolje og strø over litt valnøtter. Server med pitabrød eller naan og kos deg!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.