Hovedretter, Ovnsretter

Cannelloni med tofu-ricotta og spinatfyll

Cannelloni med tofu-ricotta og spinatfyll

Dette er noe av det beste jeg vet! Skikkelig kosemat. Det er jo som en lasagne, bare ikke! Konsistensen blir annerledes, og sammen med det deilige, kremete ostete fyllet er det bare en drøm av en matrett. Jeg fant tørre canneloni-rør på Holdbart Klepp (se bilde lenger nede), finner du ikke slike rør kan du selvfølgelig lage denne som en vanlig lasagne om du vil. Men da ville jeg brukt maks to lag, og doblet mengden tomatsaus og lagt mellom lagene slik at platene får nok væske mens de steker.

Cannelloni med tofu-ricotta og spinatfyll
Cannelloni med tofu-ricotta og spinatfyll
Cannelloni med tofu-ricotta og spinatfyll

Ingredienser til ca. 6-8 personer (fyller en sånn stor glassform fra IKEA):

  • 500 gram tofu
  • 600 gram frossen spinat (opptint)
  • 3 fedd revet hvitløk eller 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 dl næringsgjær eller 2-3 gode ss vegansk parmesan, ferdigkjøpt eller hjemmelaget
  • 1/2 – 1 ts salt (smak til)
  • Ca 800 gram vanlig pastasaus (jeg bruker et sånn stooort glass fra Coop, men bruk det du vil)
  • 1 pakke (se bilde) Cannelloni (store pastarør)
  • 1 pakke, ca. 200 gram, revet vegansk ost

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader og finn frem en stor ildfast form.

Tørk av tofuen og brekk den i store biter og ha den i en food processor. Alternativt kan du smuldre den fint med fingrene men det er enklest i en maskin. Tilsett sitronsaft, næringsgjær og krydder og kjør til en fin masse.

Bland inn den opptinte spinaten og rør godt til massen er jevn og godt fordelt. Smak på den om det trengs mer salt etc.

Ha tofu-spinatmassen i en stor sprøytepose og sprut hvert pastarør fullt og legg dem side om side i langpannen. Du kan også bruke en liten skje og dytte massen nedi men det tar lang tid (been there). Men det går.

Jeg får plass til akkurat en pakke minus to rør i den IKEA-formen. Jeg fylte de to rørene også sist, og la dem oppå de andre, men siden sausen fallet av de under steking (da de ligger for høyt i forhold til de andre rørene) blir de litt brent og harde så jeg anbefaler å bare droppe dem og spare dem til neste gang heller. Er spinatrøre igjen kan du bre det utover toppen.

Hell sausen utover rørene og spre det jevnt. Sausen er med på å «koke» rørene i ovnen så viktig at de er helt dekket. Jo mer saus jo bedre. Kanskje jeg bruker en pakke hakkede tomater i tillegg neste gang (blandet sammen med tomatsausen først).

Hell osten utover toppen og trykk den litt ned i sausen så den smelter bedre. Vegansk ost trenger fuktighet for å smelte skikkelig så dette er et triks du bør bruke overalt.

Stek formen i ca 30-40 minutter, eller til rørene er myke (sjekk med en kniv).

Server med en god salat, eller spis den som den er. Kjempegod restemat er det også og den kan fint fryses!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.