Glutenfritt

Vår favorittburger – saftig rødbeteburger!

Vår favorittburger – saftig rødbeteburger!

Endelig fikk jeg til rødbeteburgere som ikke er stress å lage og som samtidig smaker like godt som de jeg har laget før som tar år og dag å lage! De er verdt å prøve de også, selvsagt (som feks. Green Bonanza sin fantastiske rødbeteburger eller Pranava sin like gode, deilige burger) men vi spiser det så ofte og så mange om gangen (hallo, storfamilie) at jeg rett og slett var på desperat jakt etter en rødbeteburger som er ENKEL og kjapp å lage, med få og normale ingredienser og som samtidig er sunn, saftig og DIGG!

Og gjett om jeg fant!

Jeg fant en versjon på en av mine favorittblogger «Itdoesnttastelikechicken» men ville lage min egen versjon ut fra den. Jeg følger jo ikke engang mine egne oppskrifter slavisk haha, så jeg lagde min egen variant og gjett om den ble god!

Her er Grønn Matportals beste rødbeteburgere. Burgere som både gjør godt, smaker godt og gjør deg glad. 🙂

NB: burgerne er glutenfrie så lenge du bruker glutenfri havre og kikertmel. 

Vår favorittburger - saftig rødbeteburger!
Vår favorittburger – saftig rødbeteburger!

Ingredienser til 12-14 burgere, avhengig av tykkelse og omkrets:

 • 1 liter/ca 2 kilo ferske revne rødbeter (jeg skreller dem og har dem i food processoren et halvt minutt)
 • 3,5 dl små havregryn
 • 2 bokser hermetiske bønner (jeg bruker hvite bønner men kidneybønner eller linser passer også bra)
 • 2,5 dl kikertmel (eller vanlig hvetemel)
 • 1 stor hakket løk
 • 4 fedd hakket/most hvitløk
 • 3 ss mandelsmør (eller peanøttsmør, evt. tahini)
 • 2 ss tørket timian
 • 2 ts salt
 • 1 ss løkpulver
 • 1 ss hvitløkspulver
 • 1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Ha de raspede rødbetene i en stor bolle. Mos bønnene i en food processor (grovt) og ha dem over i bollen. Bland inn resten av ingrediensene. Mos alt sammen. Jeg bruker hendene og knar alt godt sammen, lenge, helt til alt er en grov, digg masse.

Nå kan du smake på massen og se om det trengs mer krydder, folk er jo forskjellige her. Denne oppskriften er nøye beregnet etter vår smak, men kanskje du vil ha i mer salt? Pepper? Litt chili? Karri? Lag din egen variant. 🙂

Vår favorittburger - saftig rødbeteburger!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.