Frokost, Glutenfritt, Pålegg, Posteier og paté

Knallgod ovnsbakt bønnepostei

 Knallgod ovnsbakt bønnepostei

Jeg måtte ha med «knallgod» i tittelen fordi denne er så god at jeg ikke får nok av den! Det er blitt husets nye storfavoritt, og vi har prøvd mange, mange forskjellige opp gjennom årene. Alle er gode, jeg elsker linse- og bønnepostei uansett, men denne har definitivt vært best til nå. Jeg må ta meg i å spise den med skje rett ut av formen …

Bønner er er blant planterikets beste proteinkilder og er rike på aminosyrer og fiber. De er også rike på jern, sink, selen og magnesium, så spis masse bønner med god samvittighet! I denne posteien får du din daglige dose (og vel så det for min del som fråtser i den). Bytt gjerne ut bønnene med kikerter eller andre bønner, men jeg har prøvd mange kombinasjoner før jeg har kommet frem til akkurat denne, og vi elsker den!

Borlottibønner på boks får dere blant annet på Coop og Meny. Hvite bønner fås overalt.

Ingredienser til en stor form, ca. 1 liter:

 • 1 boks hermetiske hvite store bønner/smørbønner
 • 1 boks hermetiske borlottibønner
 • 60 gram solsikkekjerner (kan byttes ut med feks ristede valnøtter/cashewnøtter eller andre nøtter)
 • 2 ss soyasaus
 • 2 fedd hakket hvitløk
 • 4 toppede ss næringsgjær
 • 1 ss løkpulver
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts nykvernet pepper
 • Litt vann til ønsket konsistens
 • Valgfritt: 1 ts allehånde for litt ekstra krydret «leverposteismak»

Fremgangsmåte:

Ha solsikkefrøene/nøttene i en food processor og kjør til smuler. Ha i resten av ingrediensene unntatt vannet og kjør noen runder til det er en tykk masse. Hell i litt og litt vann om gangen (type et par spiseskjeer om gangen) til du har en litt løs masse som ligner tykk vaffelrøre.

Spa røren ned i en passende brødform (ca 1 liter) og stek posteien midt i ovnen i ca. 40 minutter på 200 grader. Pass på så den ikke blir brent. Steker du den for lenge blir den tørr, så sjekk den etter 35 minutter. Har den en fin, brunet overflate kan du ta den ut. Posteien er jo i grunnen ikke «rå» så den trenger bare å få en fin skorpe og beholde saftigheten.

La den avkjøles litt før du serverer den på godt brød, gjerne med rødbeter eller sylteagurk. Pakk den godt inn og oppbevar den i kjøleskapet. Holder ca. en ukes tid.

2 Comments

 1. Rister du solsikkefrøene før du kjører dem i food processoren?:)

  • Hei Malena. Beklager sent svar, vi har oppjustert bloggen og mye har forsvunnet men ting er i endring til det bedre. Nå fikk jeg endelig sett de «glemte» kommentarene og svarer fortløpende. Jeg rister ikke frøene først nei, men jeg pleier å gjøre det med nøtter og synes de blir bedre da, og det blir sikkert bedre å riste frø også men jeg har ikke prøvd og synes den er veldig god uansett. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.