Bursdag, Høytider, Kaker, søt bakst og desserter, Pannekaker, vafler og lapper

Myke, deilige belgiske vafler

Myke, deilige belgiske vafler

Jeg vet ikke med dere, men for meg er det liksom noe ekstra når vaflene er stekt i belgisk vaffeljern. Det er jo samme røra, men de ser mer eksklusive ut, og smaker bedre selv om det sikkert er litt psykisk. Uansett, jeg fikk et belgisk vaffeljern av min mor da jeg fylte 40 og siden den gang har det doble vanlige hjerte-vaffeljernet mitt ligget urørt i skapet.

Disse vaflene er bare så gode! Barnas første reaksjon da de smakte dem var «oj, dette er faktisk de beste vaflene du har laget. noensinne». Kanskje de også er påvirket av den belgiske formen? Men de var veldig gode da, det skal sies. Prøv selv!

PS: har du ikke belgisk vaffeljern? Stek dem i vanlig vaffeljern, det går selvsagt like bra. Det kan hende antallet vaffelplater ikke blir likt, men det kommer jo uansett på hvor mye røre du heller i jernet. 

Myke, deilige belgiske vafler
Myke, deilige belgiske vafler

Ingredienser til ca. 10 belgiske vaffelplater:

  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss sukker, gjerne kokossukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 3 ts bakepulver
  • 2-3 ts vaniljesukker (her i huset er vanilje dronninga av alle smaker så jeg bruker i hvert fall 3 ts)
  • 4 dl plantebasert melk (jeg bruker som regel havre, men alt funker)
  • 100 gram vegansk margarin, smeltet (1 dl)
  • Ønsket tilbehør som feks. vegansk rømme, syltetøy, smør, is, krem, bær osv.

Fremgangsmåte:

Bland sammen det tørre i en bolle. Hell i smeltet smør og melk og rør godt, til røren er klumpefri. Du kan steke vaflene med en gang nå om du vil, men røra blir litt bedre og henger visstnok mindre fast i jernet om den får stå kaldt litt, så jeg lar den stå i kjøleskapet i 20-30 minutter før bruk (om jeg har tid).

Finn frem vaffeljernet og pensle det godt med smør eller olje om det ikke har bra nok slipp-belegg. Mitt jern er av merket Princess og INGENTING sitter fast i det. Jeg smører det for sikkerhets skyld rett før første vaffel skal stekes, men etter det trenger jeg ikke å smøre noen gang, og vaflene slipper lett som en lek.

Stek vaflene gyldne og legg dem på rist om du vil ha de sprø, eller på en tallerken under et håndkle om du vil ha de myke. Dersom du liker myke vafler, er også trikset å snu bunken rett før servering slik at de nederste vaflene kommer øverst, de er nemlig mykest.

Server med digg tilbehør og kos dere!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.