Frokost, Glutenfritt, Hovedretter, Krydder, Tips og triks

Everything Bagel Seasoning – krydderhiten fra TikTok

Everything Bagel Seasoning – krydderhiten fra TikTok

Min venninne Annelin, introduserte meg for dette fantastiske krydderet for en god stund siden, og etter det har jeg vært hekta! Og jeg er ikke alene om det, virker det som. Krydderet har gått sin seiersgang på TikTok og «alle» lager det visst, og det skjønner jeg godt. Det er jo ikke noe magisk over det sånn egentlig, det består av frø, salt og løk/hvitløk. Men kombinasjonen er rett og slett supergod og jeg drysser det på ALT for tiden.

Basisoppskriften er altså sesamfrø, salt, løk og hvitløk, og noen bruker også valmuefrø. Jeg har laget min egen vri på det og dropper valmuefrøene men har i stedet oppi nigellafrø. Disse kan kjøpes i helsekost eller på nett og er gode å ha på det meste, supersunne og gir god smak.

Nigellafrø erkjent for å ha mye antioksidanter, de kan virke kolesterolsenkende, styrkende på leveren, regulerer blodsukkeret (Dr. Greger anbefaler å spise Nigellafrø til folk som vil ned i vekt), kan motvirke magesår (hovedårsaken til at jeg spiser dem daglig) og kan redusere inflammasjon i kroppen

Dette krydderet kan du altså drysse på det aller meste. Vi elsker det på brødskiva (spesielt på avokado-sandwicher, nam!), pastaretter, salater, pizza, burgere, poteter, ris, ja altså jeg kan knapt komme på en eneste ting der det ikke passer.

Ingredienser til en liten krukke:

  • 4 ss sesamfrø
  • 2 ss svarte sesamfrø
  • 2 ts valmuefrø (eller 1-2 ss Nigellafrø, se over)
  • 4 ts grovt havsalt, feks. Maldonsalt
  • 2 ss tørket løk (se bilde)
  • 2 ss tørket hvitløk (se bilde)

Fremgangsmåte:

Ha alt i en liten krukke og rist godt til alt er blandet ordentlig. Oppbevar tørt og mørkt og dryss det på ALT.

Disse har jeg kjøpt på IMS i Sandnes, men de finnes nok på de fleste internasjonale butikker. Bare pass på når du holder hvitløkskrydderet i hånda, det biter!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.