Bursdag, Glutenfritt, Halloween, Høytider, Jul, Påske, Sjokolade, Snacks og snop

Is-sjokolader – en gammel klassiker

Is-sjokolader – en gammel klassiker

Jeg tror ikke det er så vanlig å spise disse lenger? Men min barndom var FULL av disse såkalte is-sjokoladene. Jeg tror de er av tysk opprinnelse og heter Eis Schokolade, og de ligger alltid i sånne fargerike metalliske konfektformer. Hekkan, jeg aner ikke hvor mange jeg spiste av disse hver jul (og sikkert ellers i året?) i min barndom men det er MANGE. Og jeg elsket dem! Jeg husker man kunne få dem i forskjellige smaker også, feks. mintsmak og appelsinsmak. Jeg likte alle!

I dag er jeg ikke så glad i sjokolade, faktisk. Som voksen har jeg blitt mer glad i det salte enn det søte. Men disse må jeg lage til jul. Jeg bare må. Det er litt som delfiakake i smågodtform, og det er jo ikke så rart det smaker litt sånn, for oppskriften er jo nesten den samme. Disse lages hovedsakelig av kokosolje/delfiafett og sjokolade, og de må ligge kjølig siden de smelter sykt fort. Sikkert derav navnet is-sjokolade, eller at de føles litt kalde i munnen pga kokosfettet.

De er i hvert fall veldig gode. Og veldig mektige. Og vil du ha en annen smak på dem så er det bare å tilsette i vei! Du kan ha i peppermyntesmak, litt revet appelsinskall, hakkede ristede nøtter, et par skjeer sterk kaffe, en skje peanøttsmør, ja egentlig hva du selv vil. Jeg vet jeg blir upopulær hos noen nå, men jeg anbefaler ROSINER i sjokoladen, det er så godt!

Is-sjokolader - en gammel klassiker
Is-sjokolader – en gammel klassiker

Ingredienser til ca. 25-30 stykker:

  • 200 gram vegansk sjokolade etter eget ønske (lys eller mørk, vi bruker ofte Coop sin mørke)
  • 150 gram delfiafett
  • 1-2 ts vaniljesukker
  • Valgfri smak om du vil ha en annen smak på sjokoladene

Fremgangsmåte:

Smelt kokosfettet på lav varme i en kjele. Ha oppi sjokoladen, hakket eller i biter, og la den smelte. Jeg pleier å ha gryten på aller laveste varme. Når alt er smeltet, har du oppi vaniljesukkeret og evt. smakstilsetning. Finn frem små konfektformer og fordel sjokoladen i disse. La alt stivne i kjøleskapet. Disse må oppbevares kjølig da de smelter fort i romtemperatur.

Har du ikke konfektformer, kan du helle massen i en stor form og knekke av store biter (aka chocolate bark) som du knasker på. Det er like godt. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.