Cupcakes og muffins, Frokost, Kaker, søt bakst og desserter

Saftige frokostmuffins med frukt og nøtter

Saftige frokostmuffins med frukt og nøtter

Disse muffinsene er helt himmelske! Jeg må alltid ha disse i fryseren for tiden fordi ungene er så glade i dem. De får ofte en muffin med seg i matboksen og spiser opp hver smitt og smule. Disse godsakene er spekket med gulrøtter, kokos, nøtter, rosiner og eple, og de er laget uten tilsatt fett og kun med grovt mel. Men de er saftige, de er utrolig gode og de forsvinner raskt! Jeg lager dobbel porsjon og fryser ned i papirformene (du kan gjerne ta formene av og altså) og legger en frossen muffin rett i barnas matbokser om morgenen, så er den ferdig tint og smaker helt nybakt til lunsj. Perfekt tursnack, frokost i farta eller en godsak til kaffen.

PS: jeg har prøvd å bake disse med banan i stedet for kokossukker og de ble veldig gode etter min og min manns smak, men ungene likte dem ikke like godt. De BESTE og mest barne-godkjente muffinsene får du ved å bruke siktet speltmel og kokossukker. Men prøv gjerne å lage dem med grovt mel og banan (i stedet for sukkeret) og se om du og barna liker dem, for de er jo hakket sunnere. Your choice. 🙂 Dersom du bruker banan, mos den i food processoren med litt vann før du tilsetter gulrøtter og eple og moser alt sammen. Det gjør i hvert fall jeg, da blir det godt nok most. 

Saftige frokostmuffins med frukt og nøtter

Saftige frokostmuffins med frukt og nøtter
Saftige frokostmuffins med frukt og nøtter

Ingredienser til ca. 20 muffins, avhengig av størrelse:

 • 5 dl fint sammalt mel (eller vanlig hvetemel, eventuelt speltmel)
 • 1,5 dl kokossukker (eller vanlig brunt sukker, evt. hvitt, kan også byttes ut med 2 store overmodne bananer)
 • 2 ts natron
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts malt kanel
 • 1/2 ts salt
 • 1,5 dl eplemos (enkelt å lage, se her, eller kjøpe ferdig på helsekostbutikk eller større matbutikker, prøv å finne en uten sukker)
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller malt vanilje (evt. vaniljesukker)
 • 1 stort eple med skrell, revet
 • 3 store revne gulrøtter med skrell (eller uten, vi foretrekker å beholde det på for fiberets skyld)
 • 1,5 dl hakkede valnøtter eller andre nøtter (pecan er godt)
 • 1,5 dl rosiner
 • 1,5 dl kokosflak (kan sikkert erstattes av kokosmasse eller sløyfes helt)
 • 1,5 dl vann eller plantebasert melk (litt mer om røren er for tykk)

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle et par muffinsbrett (12 hull i hver) med muffinsformer i papir, med mindre muffinsbrettene er i silikon.

Rør sammen mel, kokossukker, natron, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Hell så over eplemos og vaniljeekstrakt og ha i revet eple og gulrot. Tilsett til slutt vann eller melk, hakkede nøtter, rosiner og kokosflak. Dersom røren er for tykk, ha i litt mer vann eller melk. Røren skal være ganske tykk men såvidt rennende så den kan spas nedi formene uten stress.

Fordel røren nedi formene, ca 3/4 fulle, med to skjeer. Det klisser litt og muffinsene blir litt «rustikke» av utseende men det er jo bare kos.

Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Prøv med en kakepinne og se om det henger noe igjen. De er litt fuktige uansett så _noe_ vil sikkert henge igjen men pinnen skal ikke være full av røre når du drar den ut. Hos meg står de i 25 minutter og blir perfekte.

La dem avkjøles. Disse muffinsene er faktisk bedre kalde enn varme, syns vi. De har bedre konsistens og smaker bedre når de har stått i noen timer og fått avkjølt seg godt. Perfekte å fryse!

Saftige frokostmuffins med frukt og nøtter

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.