Annet snop, Bursdag, Cupcakes og muffins, Glutenfritt, Halloween, Høytider, Jul, Kaker, søt bakst og desserter, Påske, Sjokolade, Snacks og snop

Blodige bringebærdrømmer – Halloween-godteri med kun 2 ingredienser!

Blodige bringebærdrømmer – Halloween-godteri med kun 2 ingredienser!

Disse er som peanut butter cups – men i stedet for peanøttsmør har jeg fylt dem med søtt og deilig bringebærsyltetøy! Du kan selvsagt lage syltetøyet selv for å få det sunnere, men her har jeg tenkt mest mulig lettvint og digg, og har brukt favoritt-syltetøyet fra butikken. Bruk det du vil! Det er også godt med jordbær- eller blåbærsyltetøy, eller hvilket som helst annet.

Du trenger hele 2 (!) ingredienser til disse «kakene». En god vegansk sjokolade, og syltetøy. Det er det hele! Du kan selvsagt gjøre det mer avansert og lage ditt eget syltetøy eller fylle dem med andre ting, men disse er i hvert fall superenkle og lages på null tid.

Lyst å lage flere veganske godterier? Sjekk ut vårt snope-arkiv her.

Blodige bringebærdrømmer - Halloween-godteri med kun 2 ingredienser!
Blodige bringebærdrømmer – Halloween-godteri med kun 2 ingredienser!

Ingredienser til 8 cups:

  • 300 gram vegansk sjokolade (jeg har brukt Coop mørk, du kan gjerne bruke en lysere om du vil, feks. iChoc)
  • Ca. 150-200 gram bringebærsyltetøy, eller så mye du føler for å ha i «koppene»

Fremgangsmåte:

Fyll et muffinsbrett med papirformer.

Smelt halvparten (150 gram) av sjokoladen i vannbad. Fyll formene med sjokoladen og pass på at de er helt dekket i bunn. Dette blir det nederste laget.

Sett brettet med formene i kjøleskapet i ca. 15-20 minutter, til sjokoladen har stivnet.

Legg en stor klatt eller to med syltetøy oppå sjokoladen i formene. Skal du ha det fint, ikke lett det helt ut i kantene, da vil sjokoladen dekke syltetøyet helt. Men her har jeg laget dem til HALLOWEEN så da er det om å gjøre å få det så «blodig» som mulig, så her har jeg virkelig kleiset på med syltetøy slik at det renner litt ut av sjokoladene når formene tas av. Det er opptil deg.

Sett brettet i fryseren slik at syltetøyet blir litt hardt på toppen når neste sjokoladelag skal legges på.

Smelt resten av sjokoladen mens brettet står i fryseren. Når syltetøyet har blitt bittelitt hardt utenpå, så legger du ca. en spiseskje smeltet sjokolade oppå syltetøyet og bruker skjeen til å forsiktig jevne det utover så syltetøyet blir nesten eller helt dekket.

Sett brettet i kjøleskapet en halvtimes tid, til sjokoladen er helt stivnet. Ta av formene og sett dem på et serveringsfat eller legg dem i en boks og oppbevar dem kaldt.

Tips: du kan gjerne smelte all sjokoladen samtidig, bruke ca. halvparten til underlaget og la gryten under bollen stå på aller laveste varme på komfyren mens du venter på at syltetøyet skal stivne.

Blodige bringebærdrømmer - Halloween-godteri med kun 2 ingredienser!
Blodige bringebærdrømmer – Halloween-godteri med kun 2 ingredienser!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.