Menyer, Tips og triks

5 sunne og mettende frokoster du lager i en fei

Frokost er dagens viktigste måltid. Det er i hvert fall det vi alltid har fått høre. Noen velger å ikke spise frokost, noen tar bare litt frukt eller en halv brødskive, mens andre (sånne som meg) må ha noe skikkelig i magen før en hektisk jobbdag.

Hva spiser veganere til frokost da? Vel, sikkert mye av det samme som alle andre, men i vegansk versjon. Jeg spiser i hvert fall (og jeg gidder ikke bruke hermetegn her, for alle vet at jeg er veganer) omelett, speilegg, fyldige sandwicher, middagsrester eller overnattet havregrøt. Det hender jeg faktisk bare tar en smoothie, men da er det en stor, mettende smoothie og ikke noen pinglete «en banan, en appelsin og litt yoghurt»-versjon.

Uansett hva du spiser til frokost, så er det alltid kjekt med litt ny inspirasjon. Derfor har jeg valgt å dele mine fem frokostfavoritter med dere. Dette er gjengangere i vårt hus, og er godt likt av både barna (kanskje ikke absolutt alle fem men noen av dem) og oss to voksne. Håper dere finner noe som faller i smak. 🙂

5 sunne og mettende frokoster du lager i en fei

5 sunne og mettende frokoster du lager i en fei!

Vi starter med den aller, aller øverste på ja-lista vår og det er kikertomelett! Det er faktisk så godt at jeg får cravings på det flere ganger i uka. Den aller beste omeletten lager du med revet Go Vegan (i blokk, den er helt genial i omeletten) og facon eller seitanbacon eller en annen kjøtterstatning/vegansk pølse i biter, grønnsaker og eggesalt. Jeg lager ofte 5-6 omeletter i slengen for å ha til flere frokoster, men det pinlige er at de fleste, om ikke alle, omelettene forsvinner i løpet av 1-2 dager …

Prøv også gjerne de andre omelettvariantene vi har på bloggen, for eksempel boil in bag-omelett eller små omelett-muffins. 

Nummer to er noen rundstykker vi lager veldig ofte i helgene, da det bare er å whippe dem raskt sammen på noen minutter og så steke. Jeg tror aldri jeg har laget raskere rundstykker, og de kan lages lyse, grove, pizzasmak, oliven, med revet ost i, du kan lage dem akkurat som du selv vil. Disse blir garantert en stor favoritt hos de fleste som prøver dem! Server dem gjerne med nokrell, ertepålegg eller tapenade. Eller sjekk ut våre 7 påleggsfavoritter for flere påleggstips.

Saftige frokostmuffins er en av barnas store favoritter her i huset, og det gøyale er at man kan lage mange om gange, fryse ned og legge dem frosne i barnas matpakker slik at de er opptint og helt som ferske når det er lunsjpause! De er sykt gode og ikke minst sunne! En slik muffins eller to er mer enn et fullverdig måltid, men legg gjerne også oppi noe frukt og oppskårne grønnsaker, og kanskje en liten boks med smør om de vil ha noe på muffinsene.

Du lager dem jo riktignok ikke på fem minutter, men grunnen til at jeg har dem med her i innlegget, er fordi jeg lager dobbel eller trippel porsjon hver gang og fryser ned, og siden de tiner raskt er det veldig lettvint å ha slike liggende i fryseren.

Frokostfavoritt nummer 4 i rekka blir veggerøre! Det er altså vegansk eggerøre helt uten egg. Går det an? Selvsagt. Har dere fulgt oss en stund vet dere at (nesten) ingenting er umulig å lage vegansk! Eggerøre, eller veggerøre, er intet unntak. Det lages på fast tofu (noen liker silketofu, jeg synes det blir for puddingaktig men hver sin smak) og tilsetter man svart salt får man ordenlig eggesmak. Jeg serverte den til ei lita jente med alvorlig egg-allergi i en barnehage jeg jobbet i for noen år siden og den falt veldig i smak. Server gjerne facon og nybakte foccaciarundtsykker til om du har god tid.

5 sunne og mettende frokoster du lager i en fei

Femte og siste frokosten på lista vår er sunnere bananpannekaker laget på bare 3 ingredienser! De er altså superlette å lage, krever bare at du har havregryn, banan og plantemelk i hus (ingredienser de fleste alltid har) og du lager de på null tid. Havregryn kan males til mel i større mengder og has på feks. Norgesglass slik at du alltid har havremel klart til bruk. Disse er gode å servere med frisk frukt/bær og sjokoladesaus eller bærsaus slik som beskrevet i oppskriften:

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.