Brød, Brød og rundstykker, Frokost, Glutenfritt, Spesiell bakst

Superenkelt glutenfritt grovbrød med chiafrø og quinoa

Superenkelt glutenfritt grovbrød med chiafrø og quinoa

Jeg har ofte syntes det har vært vanskelig å få til glutenfrie brød. Enten smuldrer de for mye, de er for kompliserte og inneholder for mange rare ingredienser, ellers smaker de ingenting (hvem her har vel ikke spist glutenfritt brød som ser ut som og smaker som tørr formkake?)

Vel, dette brødet har endret alt! Vi trenger ikke å spise glutenfritt her i huset, men både jeg og mannen merker at magen trives litt bedre med det, dessuten er dette brødet (glutenfritt eller ei) utrolig sunt, inneholder masse næring og smaker godt. Så selv om vi tåler gluten greit, er dette vårt nye favorittbrød og vi kommer til å lage masse av det fremover og fryse ned i skiver. Perfekt å ta ut det antallet skiver man vil ha der og da, og slenge dem rett i brødristeren.

Jeg har ikke diktet opp brødet selv, men funnet det på «The plant based cooking show» på youtube, en kanal vel verdt å følge med på for de som vil spise sunn, plantebasert mat.

Superenkelt glutenfritt grovbrød med chiafrø og quinoa

Ingredienser til et brød (brødform på ca. 2 liter):

  • 3,5 dl havregryn, glutenfrie om du må ha glutenfritt
  • 1,5 dl hel bokhvete
  • 1,5 dl tørr, ukokt quinoa
  • 0,5 dl chiafrø
  • 0,5 dl psyllium husk/Fiberhusk (Meny, helsekost)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 0,5 dl usøtet eplemos (feks vår hjemmelagde, eller kjøpt i butikk)
  • 3,5 dl vann
  • 1-2 ts salt (2 er best etter min smak)

Fremgangsmåte:

Bløtlegg quinoa og bokhvete over natten.

Dagen etter heller du av vannet og har dette og resten av ingrediensene i food processoren og kjører et minutt eller to. Massen blir ikke glatt, men det skal den ikke være, og konsistensen er litt som pannekakerøre, kanskje litt tykkere. Den tykner litt mer mens den står, så helst lag den rett før du skal steke brødet, da er det enklest å spa massen nedi formen.

Finn frem en middels stor brødform på ca 2 liter (evt litt mindre) og kle den med bakepapir så du får ut brødet igjen etter steking.

Spa massen nedi formen og glatt den godt til. Stek på 180 grader i ca. 1 time. Mitt stekte litt lenger sist, da jeg glemte det ut. Tror det stod i 75 minutter og jeg var redd det var ødelagt, men det var perfekt, så stek det gjerne litt lenger om det trengs, men husk at ovner er ulike så pass på.

Løft brødet ut mens det enda er varmt, ved hjelp av bakepapiret. Vend forsiktig på det så bunnen ligger opp, og la det ligge slik og tørke/avkjøles til det er romtemperert. Nå kan du skjære det i skiver.

Perfekt i brødristeren!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.