Annet snop, Bursdag, Glutenfritt, Halloween, Høytider, Jul, Påske, Sjokolade, Snacks og snop

Sjokoladetrøfler på 3 enkle måter

Sjokoladefudge på 3 enkle måter

Hvem liker ikke sjokoladetrøfler? Kremete, mektige kuler med intense smaker, som bare smelter i munnen. Det kjekkeste av alt er jo a de kan varieres i det uendelige! Basen er basically kokosmelk og sjokolade – resten er opp til deg!

Her har vi laget trippel porsjon og delt røren i 3, og tilsatt forskjellige smaker i de tre rørene. Resultatet ble en boks full av forskjellige sorter sjokoladefudge som vil gjøre den mest innbarka sjokoladeelsker mo i knærne.

Trøflene er fine å fryse, men holder også leeenge i kjøleskapet. De smelter relativt fort i romtemperatur så de egner seg kanskje ikke som gaver, med mindre de omtrent går fra ditt kjøleskap til mottakerens i løpet av halvtimen, men disse er perfekte når man venter besøk, på lørdagskvelden, på søndagskvelden, mandagskvelden … Du skjønner nok hva jeg mener. Disse er nydelige til enhver anledning!

Eksperimenter med smaker og gi gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet om du lager noen nye og spennende smaker jeg ikke selv har prøvd.

For flere variasjoner, prøv gjerne våre Nutella-trøfler (for voksne) eller After Eight-trøfler.

Sjokoladetrøfler på 3 enkle måter

Ingredienser til ca. 40 trøfler:

Base: 

  • 300 gram mørk kokesjokolade, for eksempel Coop Mørk.
  • 1 dl kokosmelk (eller plantebasert fløte om du vil ha uten kokossmak)
  • 1 ts vaniljesukker/ekstrakt
  • Valgfri smak (se lenger nede)

Fremgangsmåte:

Ha kokosmelken i en liten gryte og kok opp. Skru av varmen (eller på helt nederste hakk) og ha i sjokolade og vanilje. La den smelte i den varme kokosmelken og rør alt til en glatt masse.

Fordel massen i 3 skåler (eller flere/færre alt etter antall smaker du vil lage). Tilsett smak, rør godt og sett massen kaldt i noen timer eller over natten, til det har stivnet.

Når massen er stiv, bruk en liten skje til å rulle kuler av den (jeg bruker lett fuktede hender, det er klissete men effektivt). Rull kulene i valgfritt strø og sett på et plast- eller bakepapirdekket fat. Sett fatet i kjøleskapet til kulene er kalde og stive. Oppbevar dem i kjøleskap eller fryser.

Smakene på bildet er: 

Bounty: dersom du bruker fløte i stedet for kokosmelk, ha i en ts kokosnøttekstrakt eller en ss kokosmasse mens massen enda er flyende. Sett kaldt, lag kuler og rull dem i kokosmasse.

Snickers: ha 2 ss mykt peanøttsmør i den flytende massen. Sett kaldt, lag kuler og rull dem i knuste peanøtter.

Mint: ha 1 ts peppermynteekstrakt eller 2 dråper peppermynteolje i den flytende massen. Sett kaldt, lag kuler og rull kulene i siktet kakaopulver.

Sjokoladetrøfler på 3 enkle måter

2 Comments

  1. Ja, takk! Disse så kjempe gode ut😃

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.