Alkoholholdige drikker, Annet snop, Bursdag, Drikker, Høytider, Jul, Sjokolade, Snacks og snop

Voksne trøfler med sjokoladelikør og salt karamell

Her om dagen laget jeg noen deilige After Eight-trøfler og syntes det var så gøy (og digg) at jeg ville eksperimentere litt med flere smaker. Jeg hadde litt mer Gryrfløte og tenkte å lage noen med appelsinsmak. Men så kom jeg på at jeg har jo Nutellalikør i kjøleskapet, kanskje jeg kan bruke den i stedet for fløte? Men det stoppet ikke der; jeg fant frem alt jeg hadde av godis i skapet og fant både salt karamell-sjokolade, hvit sjokolade og mørk kokesjokolade. Det ble de lekreste trøflene noensinne!

Husk at disse er boozy, så ikke server dem til barna, eller forspis deg på dem om du skal ut på kjøretur. Jeg har riktignok ikke spist så mange at jeg har merket noen «virkning» (jeg er veldig småspist på godteri, én holder i massevis) men da er du i hvert fall herved advart. 🙂

For alkoholfri versjon, bruk vegansk fløte i stedet for likør. Jeg har lagt ved bilde av sjokoladene jeg har brukt lenger ned i innlegget.

Ingredienser til ca. 20 trøfler, avhengig av størrelse:

  • 1 dl Nutella-likør (eller annen vegansk sjokoladelikør, feks. Baileys Almande)
  • 100 gram vegansk kokesjokolade, feks. Coop mørk
  • 1 plate Vgan salt karamell (kjøpes på Meny)
  • 1 plate hvit vegansk sjokolade, feks. iChoc Vanilla White
  • 1 ts kaffepulver
  • 1/2 ts salt
  • hakkede hasselnøtter eller andre nøtter til pynt

Fremgangsmåte:

Kok opp Nutellalikøren, skru av platen med en gang det bobler, eller sett den på aller laveste trinn. Ha i resten av ingrediensene og la alt smelte forsiktig. Rør minst mulig, men når alt er nesten helt smeltet kan du røre litt. Når alt er smeltet, rør til en glatt masse og sett gryta i kjøleskapet til det har stivnet, en time eller to (eller lenger).

Finn frem et stort fat og en skål med hakkede hasselnøtter. Grav ut en teskje sjokoladelikørmasse og form til en ball med hendene. Klissete, men gøy!

Rull kulen i de hakkede nøttene og legg på fatet. Når alle er rullet ut og kledd i hakkede nøtter, settes fatet med kulene inn i kjøleskapet og blir der frem til servering. Kan også fryses.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.