Høytider, Jul, Kaker, søt bakst og desserter

Våre beste julekaker 2019

ENDELIG!

Det er 1. desember, en dag vi i Veganeren har ventet på siden januar omtrent! Det er ingen hemmelighet at julen betyr ekstremt mye for oss, og vi har nedtelling til ny jul idet den forrige slutter. O’ jul med din glede!

Nå er det tid for å pynte hele huset, bake masse julekaker og planlegge koselige juleaktiviteter, høre på julemusikk, fyre i Netflix-peisen (som er det alternativet vi har) og senke skuldrene. Eller, sløyf det siste, skuldrene senkes vel ikke for aktive matbloggere som faktisk har det mer travelt i julen enn resten av året, men det er HYGGELIG travelt om man kan si det sånn. Vi gleder oss!

Vi får ofte spørsmål om julemat

Hva vi spiser til jul og hvordan man lager julemat og julekaker plantebasert. Her har vi samlet våre beste oppskrifter på julekaker. Ikke alle er tradisjonelle, vi liker å gå litt utenfor «normalen» og lage det vi selv føler for. Så her i huset bakes det ikke «syv sorter» til jul. Det bakes det vi liker og det vi føler for der og da. Vi kommer til å legge til flere oppskrifter i løpet av julen, så følg med på bloggen.

Våre beste julekaker 2019

 

VÅRE BESTE JULEKAKER 2019

Risboller kan vel kalles en ganske tradisjonell julekake, eller julegodteri. Noen liker den med mye ris og lite sjokolade, andre liker det motsatte. Her er vår plantebaserte versjon som ungene trygler oss om å lage hvert år:

Rissjokolade (eller risboller)

Kokostopper er min favoritt! Jeg elsker alt som har med kokos å gjøre, og selv om jeg ikke er så glad i sjokolade, blir disse faktisk enda bedre med sjokolade! Disse bare må dere lage!

Kokosmakroner med sjokolade

Pinwheel cookies er en amerikansk klassiker. Den måtte jo testes ut her i huset, selvsagt, og ungene var i ekstase! Litt tidkrevende å lage, men sett barna i arbeid og de kommer til å takke deg! Morsomme kaker som passer fint til jul, og kanskje også ellers på året i andre farger?

Pinwheel cookies

Døler er det norskeste av det norske, vil jeg påstå. En skikkelig bygde-kjeks! De smaker ganske så godt og har lang holdbarhet:

Døler

Skriverfruens julekaker er en julekake som MÅ bakes her i huset hvert år. Til tross for at de muligens både ser og høres litt kjedelige ut, så ikke la deg lure! Disse er elsket av små og store og blir raskt en favoritt hos alle som smaker den:

Skriverfruens julekaker

Kanelpinner er en god gammel julekake som ble bakt av min kjære mormor hvert eneste år. Jeg vokste opp  med disse og glemmer aldri smaken. Jeg var så overlykkelig da jeg klarte å veganisere dem! De blir aldri som mormors, men nærmere har jeg aldri kommet, så disse er en uunnværlig klassiker i vårt julekjøkken:

Kanelpinner

Det er vanskelig å velge en favoritt blant alle de gode julekakene som bakes, men dersom jeg MÅTTE velge, ville jeg holdt en knapp på disse. Konfektkaker er noen av de beste cookiesene jeg har bakt og smakt, og jeg har ofte laget store mengder, hatt på glass og gitt bort i gaver, både til jul og ellers i året. Kjempegode! Nøttene gjør dem ekstra gode, men jeg har bakt dem uten i allergi-tilfeller og det var veldig godt det og.

Konfektkaker

Kolakaker, hva er det? De er i hvert fall ikke laget med Cola, men Kola er karamell på svensk. Så på norsk blir vel det riktige navnet karamellkaker, og alle som har smakt dem skjønner hvorfor de heter det. Her har du nydelig karamell i julekakeform!

Kolakaker (karamellkaker)

Lussekatter er vel kanskje ikke en julekake, men julebolle/bakst? Den må jo med uansett siden den er en så stor del av julen for de aller fleste, i hvert fall småbarnsforeldre som deltar i Luciafeiringer. Vanligvis er lussekatter fulle av smør og egg, her har vi laget dem i en like smakfull og god plantebasert versjon:

Lussekatter

Til slutt har vi enda en bollete oppskrift, og det er julebrød! Dette er to av barnas favorittjulebakst og vi baker dem av og til som små boller i stedet for brød. Nydelig med vegansk smør og ost på, og perfekt vertinnegave, pakket inn i et nytt, fint kjøkkenhåndkle med et bånd rundt.

Julebrød

Hva er deres favorittjulebakst? 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.