Annet snop, Bursdag, Glutenfritt, Høytider, Jul, Sjokolade, Snacks og snop

After Eight-trøfler

After Eight-trøfler

Disse burde vel egentlig kalles Royal Mint-trøfler, men siden oppskriften opprinnelig er med After Eight (og de fleste nok ikke vet hva Royal Mints er) så velger jeg å kalle dem After Eight.

Royal Mints er altså den veganske versjonen av After Eight, og den kjøper du på Europris. Den smaker helt likt AF, kanskje enda litt bedre synes jeg. Vi har den alltid i julen!

I det siste har vi fått fullstendig dilla på å lage forskjellige trøfler, og etter å ha laget kokostrøfler og vanlige sjokoladetrøfler, ville jeg ha noe litt friskere, som ikke var altfor mektig, og samtidig en litt spennende variant som ikke «alle andre» laget. Dermed ble disse deilige minttrøflene til. Åh, så gode de er!

Husk å oppbevare dem godt tildekket i kjøleskapet (eller fryseren), ellers kan de bli litt harde utenpå (men like gode på smak).

 

Ingredienser til ca. 20 trøfler, avhengig av størrelse:

 • 1 dl Gryr fløte, eller ennen plantebasert fløteerstatning (jeg synes ikke kokosmelk funker her, men det er en smakssak)
 • 200 gram mørk kokesjokolade, feks. Coop mørk
 • 15 plater Royal Mints
 • 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver/sukker)
 • 2 ts vegansk smør, feks. Smøremyk eller Rapskokos
 • Melis til rulling, eller annen pynt

Fremgangsmåte:

Kok opp fløten og skru av platen (eller sett den på det aller laveste trinnet). Ha i sjokoladen og mintplatene, samt vanilje, og la dette stå en stund til alt er begynt å smelte. Rør forsiktig noen ganger.

Når alt er smeltet, rør inn smøret og rør alt sammen til en glatt masse. Sett hele gryta i kjøleskapet en time eller to (eller lenger om du ikke vil rulle trøflene med en gang). Når det er blitt hardt, tar du ut gryten, klargjør en skål med melis, og ruller ut kuler ved hjelp av en teskje. Jeg graver ut en teskje sjokolademasse og ruller en fin kule med hendene. Det er grisete, men det er jo bare å vaske hendene etterpå (og før, selvsagt).

Legg hver kule i melisen og rull så kulene blir godt dekket. Sett dem på et fat og inn i kjøleskapet, der de står frem til servering. Disse tåler å stå ute litt, men de kan fort bli litt myke så helst ta dem ut rett før servering.

2 Comments

 1. Royal mints har gått ut av sortiment på Europris. Finnes det noe annet man kan bruke som er vegansk?

  • Hei Julie

   Nehei har de sluttet med den? NEDTUR! Jeg vet at Sparkjøp har noe tilsvarende, Dinner Mints tror jeg den heter og du får den i både mint og appelsinsmak. Håper de har den enda. Ellers får vi nesten spørre på FB eller se om noen av leserne her har tips. 🙂 Eventuelt går det an å bruke kokesjokolade og mintekstrakt/olje.

   Hilsen Cathrine

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.