Annet pålegg, Faste oster, Glutenfritt, Pålegg

Hjemmelaget plantebasert fersk mozzarella

Hjemmelaget plantebasert fersk mozzarella

Denne mozzarellaen er helt plantebasert og jeg skal ikke skryte på meg at den er helt som vanlig mozzarella for det er den ikke. Men vi ble svært positivt overrasket over både smak og konsistens og kommer definitivt til å lage den flere ganger. Den smeltet ikke noe særlig men ga en veldig god smak på pizza, og «rå» på bruschetta og i salat var den knallgod! Den er kjapt laget og det eneste «rare» du trenger er tapiocamel, som du lett får tak i på asiatiske butikker til en billig penge. Tapioca (starch) er genialt i veganske oster for det gir en slags stretchy konsistens. Prøv selv!

Hjemmelaget plantebasert fersk mozzarella

Ingredienser til en liten krukke med små «baller»:

  • 120 gram rå cashewnøtter
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ts salt
  • 2 dl vann
  • 3 ss tapiocastivelse
  • 2 skrelte hvitløksfedd (eller 1 ts hvitløkspulver)

Lake: 

  • 5 dl vann
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til osten (ikke laken) i en god blender eller food processor og kjør til en glatt saus. Husk at dersom du ikke har en veldig god blender bør du bløtlegge nøttene 5-6 timer i forveien, eller over natta, ellers får du nøtteklumper i osten. Men smaken blir like god.

Ha ostesausen i en gryte og kok opp under omrøring. Best om gryten har slipp-belegg. Når det småkoker, skru ned varmen til middels og rør hele tiden frem til det er blitt en seig ball i gryta. Det tar 5-8 minutter.

Ta gryten av varmen og la det avkjøles seg til du kan ta i det uten å brenne deg. Bland sammen vann og salt til laken og ha i en stor krukke eller boks. Væt hendene med vann og lag baller som du slipper ned i laken. Det vil klistre litt uansett men jo fuktigere hendene er, jo lettere slipper ballene.

Sett kjølig frem til bruk. Når du skal skjære i osten, bruk en veldig skarp kniv, helst vætet, så osten ikke henger for mye fast på kniven.

Server på brød, i salat eller på pizza. Nam! Hjemmelaget plantebasert fersk mozzarella er THE BOMB!

Hjemmelaget plantebasert fersk mozzarella Hjemmelaget plantebasert fersk mozzarella

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.