Annet pålegg, Glutenfritt, Hovedretter, Tapas og fingermat, Tilbehør, Tradisjonsmat

Fløtestuet steinsopp

Fløtestuet steinsopp

Gunnar kom hjem med en helt vanvittig stor steinsopp her om dagen, og etter at jubelen hadde lagt seg litt, klødde vi oss i hodet over hva vi skulle lage med denne luksussoppen. Suppe er litt bortkastet synes jeg, for soppsuppe er liksom soppsuppe. Når man spiser en slik sopp, skal det lages noe man spiser med andakt og der man virkelig kjenner smaken av akkurat denne soppen. Vi landet på fløtestuet sopp og dyppet nystekt baguette i sausen. Himmel!

Man kan selvsagt bruke denne oppskriften til hvilken som helst sopp. Ut og plukk, folkens, soppene er kommet, og fløtestuet steinsopp er det beste du kan lage!

Fløtestuet steinsopp

Ingredienser til en liten koserett for 2 personer:

  • 1 diger eller 2 middels store steinsopp
  • 1/2 kartong Oatly havrefløte (bruk feks. Gryr eller soyafløte for glutenfri versjon)
  • Et par ss vegansk smør (feks. Berit Nordstrans rapskokos eller Eldorado Smøremyk)
  • Masse nykvernet pepper
  • Litt salt
  • Litt gressløk til pynt (og for god smak)

Fremgangsmåte:

Start med å rense soppen. Del den i skiver, både stilk og hatt er godt her (og det kommer fra ei som skjærer av stilkene på sjampinjong fordi jeg ikke liker dem). Rens bort de gule «skivene» på hatten.

Smelt en god klatt smør i en stekepanne. Når den er god og varm, ha i den skivede soppen og stek dem godt på hver side. Den er best når den er såvidt sprø på utsiden, ellers kan den virke soggy.

Når den er ferdigstekt (smak en liten bit), heller du over fløten og kverner over MASSE pepper og litt salt. La fløten koke litt inn (tilsett mer om du vil, feks om du vil lage en saus), det tar ca. 5 minutter på god varme. Ha over gressløk og rør godt.

Server med godt brød og mer gressløk eller persille om du vil. Og godt (vegansk) smør!

Fløtestuet steinsopp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.