Annet pålegg, Frokost, Glutenfritt, Hovedretter, Ovnsretter, Pålegg, Tapas og fingermat

Små veganske omeletter med grønnsaker og ost

Små veganske omeletter med grønnsaker og ost

Disse små omelettene er helt geniale! Vi er jo som tidligere nevnt veldig glade i å bruke kikertmel som egg-erstatning fordi det er veldig billig og ikke minst proteinrikt. I noen tilfeller er tofu best, men kikertmel er ypperlig å bruke for å lage veganske omeletter (og mye annet snadder, innlegg om kikertmel kommer om ikke så lenge).

Her har du sjansen til å tømme kjøleskapet for mat som bør brukes asap. Hiv oppi det du har og det du liker. Sopp, spinat, paprika, revet vegansk ost (DET er godt), chili, hakket salat, urter, løk, hvitløk, vårløk, mais (uunnværlig) og alle slags rester eller ikke-rester. Bruk fantasien, ingenting blir feil her!

Omelettene er så lette å lage at det nesten er komisk. Bland sammen, tøm i muffinsformer og stek. Ta av formene og spis så mange du orker. Holder seg godt flere dager i kjøleskapet (har ikke testet frysing enda men ser ikke for meg at det skulle være noe problem), passer utrolig bra i matboksen, på brødskiva, til en salat, som snacks … Proteinrikt og sunt, alt er bare 100 % positivt med disse. LAG MANGE!

Små veganske omeletter med grønnsaker og ost

Ingredienser til ca. 20 muffins, avhengig av hvor mye du fyller formene og hvor store de er:

 • 5 dl kikertmel (kjøp i internasjonale butikker, se etter Gram Flour)
 • 7 dl kaldt vann
 • 5-7 dl valgfrie grønnsaker, vasket og kuttet (se innledning for tips)
 • 2 ss matolje, feks olivenolje (kan sløyfes men de blir ørlite tørrere men gode fordet)
 • 0,5 dl næringsgjær
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts eggesalt (Kala Namak, gir eggesmak og er egentlig uunnværlig i disse men har du det ikke i hus, blir de gode uten og, selv om de da ikke smaker egg, bruk da 1-2 ts vanlig salt)
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts pepper
 • 1 ts chiliflakes om du vil

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader og finn frem muffinsformer. Vi har brukt silikonformer fra IKEA, men du kan gjerne bruke muffinsbrett i silikon eller muffinsbrett i aluminium kledd med papirformer. Pensle dem lett med olje ellers risikerer du at muffinsene sitter bom fast.

Bland sammen vann og kikertmel, pisk det godt til en klumpfri røre. Hakk alle grønnsakene i småbiter. Du kan evt. steke løk og hvitløk og lignende om du ønsker det men vi går for den late varianten og bare hiver alt oppi rått. Riv osten om du bruker det.

Ha alle ingrediensene oppi kikertmelblandingen og rør godt. Fordel røren i muffinsformene, fyll dem ganske fulle (de eser ikke noe særlig ut) og stek i 35-40 minutter, avhengig av ovn. Mine stod i ca. 35 minutter og det var helt passe.

Ta dem ut og la dem avkjøles til romtemperatur eller kaldt før du tar av formene og spiser dem. Kos deg!

Silikonformer fra IKEA (billige)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.