Artikler og omtale, Produktomtaler, Tips og triks

Kelp – for deg som savner sjømat

Kelp – for deg som savner sjømat

Savner du sjømat? Trenger du jod? Da er kelp noe for deg!

Kelp – for deg som savner sjømat

Vi veganere unngår jo som kjent animalske produkter av etiske årsaker. Det betyr at vi godt kan kjenne et mer eller mindre savn av enkelte retter vi spiste tidligere. For min del savner jeg veldig lite, bortsett fra fisk i ny og ne. Derfor har jeg lagt min elsk på kelp-pulver, som kan tilsettes i enkelte retter for å få fiskesmak eller sjøsmak. Kelp er laget av pulverisert tang, også kalt tangmel.

Vi marinerer ofte tofu i en salt marinade tilsatt kelp for å få «laksefølelsen», og vi lager fuskesuppe tilsatt marinert tofu med kelp for å få følelsen av fisk i suppa. Vi bruker det også i nokrell i tomat og i tullfisksalat og lignende.

Det at veganere trenger alle slags tilskudd er en utbredt myte, men det er et par ting vi bør ta for å være på den sikre siden, og det er blant annet B12 og jod. Kelp er fullt av jod, så det kan være lurt å bruke dette i kostholdet jevnlig.

Vi bestiller det fra Vitacost, men de har sluttet å selge det i bokser nå, kun i sekker. Dersom du ikke trenger så store mengder (som det vi bruker), får du en boks på 227 gram på iHerb.

Her har vi samlet noen oppskrifter der vi bruker kelp fast. Og et tips: dersom du ikke har kelp i hus, kan du i nøden bruke smuldret nori, altså det sorte «papiret» du finner i sushihyllene i butikken. Det er litt mer tiltak og du risikerer sorte biter i maten, men vi har brukt det i nøden selv og det funker bra. Men kelp er absolutt å foretrekke, både med tanke på næringsinnhold, det estetiske og det rent praktiske. Så vi anbefaler å ha det i hus.

Oppskrifter med kelp:

Tofu-laks med sandefjordsmør og agurksalat

Nokrell i tomat

Tullfisksalat

Gulrotlaks (vegansk røkelaks)

Vegansk Skagenrøre

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.