Annet pålegg, Frokost, Glutenfritt, Hovedretter, Pålegg, Tips og triks, Tradisjonsmat

Boil in bag-omeletter – perfekt turmat!

Boil in bag-omeletter – perfekt turmat!

Vi lager mye kikertomeletter hjemme, både i muffinsformer og pannestekte, men dette trikset var uprøvd frem til nå nylig. Før vi ble veganere, laget vi ofte omeletter på denne måten, rett og slett ved å helle grønnsaker og røre i en ziplock-pose og koke hele posen en liten stund. Ville dette funke med kikertrøre? Etter litt googling fant jeg ut at det allerede var prøvd, og da var jo saken grei. Jeg ble skikkelig imponert over konsistens og smak, og dette er nå min foretrukne måte å lage omelett på. Ikke minst er det mye enklere for man kan lage mange omeletter samtidig, uten å tenke på å passe på stekepanna. Win!

Ingredienser til 4 små eller 3 litt større omeletter:

 • 2,5 dl kikertmel
 • 2,5 dl vann
 • 4 ss næringsgjær
 • 1-2 ts salt, helst Kala Namak (eggesalt) for å få skikkelig eggete smak
 • litt nykvernet pepper
 • 2 ts løkpulver
 • evt. 2 ts hvitløkspulver
 • valgfrie grønnsaker, mengde etter ønske
 • vegansk ost, revet (kan sløyfes men blir ekstra godt og konsistensen blir enda bedre)
 • 3 eller 4 små ziplockposer til å ha røren i (vi bruker 0,4 liters fra IKEA men du kan også bestille disse gjenbruksposene)

Fremgangsmåte:

Finn frem en bolle og ha i kikertmelet og vannet. Pisk godt, og ha i næringsgjær, (egge)salt og krydder.

Finn frem ziplockposene og en stor gryte med vann (og lokk). Sett gryten på kok. Hakk opp de grønnsakene du vil bruke og ha grønnsaker og vegansk ost oppi zilpockposene. Du kan gjerne blande det i røren først, men da er det litt mer klinete å ha røren i posene. Hell kikertblandingen oppi posene og rør/rist litt så alt blander seg godt. Rør evt oppi med en skje eller gaffel.

Press alt luften ut av posene og lukk dem godt igjen. Pass på at de er helt tette. Legg posene oppi det kokende vannet og skru ned varmen til middels. La det koke i ca. 15 minutter under lokk. Ta posene ut av gryten og la dem avkjøles i 5-10 minutter før du klipper opp posene, legger omeletten på en tallerken og serverer, gjerne med salat, brød og dressing eller ketchup til. 🙂

Boil in bag-omeletter – perfekt turmat!

One Comment

 1. Hei, jeg ville ikke kokt mat i plastikkposer, det er rett og slett ikke bra.
  Men en kan også pakke det inn i både matpapir eller bakepapir og koke på rist i en kasserolle.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.