Annet pålegg, Glutenfritt, Hovedretter, Posteier og paté, Sauser, dressinger og dipper

Svart og grønn oliventapenade

Svart og grønn oliventapenade

Vi elsker oliven, og tapenade er alltid et must på koldtbord og når vi har tapas og lignende. Eller når vi er på stranden. Eller på fjelltur. Eller sitter i sofaen og ser på film. Dere tar poenget, vi er over gjennomsnittet glade i oliven her i huset, og oliventapenade er et av våre favorittpålegg. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg liker best sort eller grønn tapenade, men her har dere i hvert fall oppskriften på begge to så kan dere ta en egen avgjørelse på hvilken som er best. Begge to er uansett supergode og lette å lage. Smør dem på eltefritt valnøttbrød og drøm deg vekk!

Svart og grønn oliventapenade

Ingredienser til en liten skål av hver:

Grønn tapenade:

 • 150 gram grønne oliven (ca-mengde, vi bruker et lite glass fra Coop for eksempel)
 • 1 fedd hakket hvitløk
 • 4-5 ss olivenolje
 • 1 ss kapers
 • 6 valnøttkjerner
 • 1 ts balsamico
 • 1 ss tørket eller frisk persille
 • salt og pepper etter smak

Svart tapenade:

 • 150 gram svarte oliven
 • 4-5 ss olivenolje
 • 1 ss kapers
 • 1 fedd hakket hvitløk
 • 1 ts sitronsaft
 • 6 valnøttkjerner
 • 1 ts balsamico
 • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåten er den samme for begge tapenadene. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en masse. Hold litt igjen på oljen og tilsett mer for å få den konsistensen du vil ha, Har du all oljen i på én gang kan det hende det blir suppe, så heller begynn med litt og juster mengden med mer olje underveis. Smak til med mer krydder.

Server på eltefritt valnøttbrød eller kjeks, eller vanlig loff. Eller ha det ved siden av middagen, spis det med skje, ha det på smørbrød, i wraps eller tynn det ut og bruk som salatdressing. Oliven er bare NOMS!

Svart og grønn oliventapenade

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.