Drikker, Juice

Superrød juice for superhelter

Superrød juice for superhelter

Vi er glade i hjemmelaget juice i vår familie og vi liker å starte dagen med et stort glass sunn juice full av antioksidanter, vitaminer og mineraler. Vi varierer endel på hva vi har oppi, men de råvarene som oftest går igjen, er seller, eple og ingefær. Vi har laget juice av alt mulig! Rødbeter, paprika, chili (!), selleri, fersk gurkemeie (som er et sant mareritt når det gjelder å få bort gulfarge fra maskinen, men det er så sunt at det er verdt det), rødkål, grønnkål, ja alt mulig. Her er en av våre favoritter, en flammende rød juice som gir masse energi og styrker immunforsvaret. Fersk rødbete kan nok kalles superfood og er noe vi bør spise mer av. Den forebygger kreft, gir energi, øker blodsirkulasjonen, styrker hjertet, utvider blodårene, senker blodtrykket, motvirker hjerneslag og blodpropp, og kan til og med gi deg bedre kondis, da den virker inn på musklene slik at de trenger mindre oksygen. Er du overbevist? Bra, lag denne juicen noen ganger i uka (eller hver dag) og kjenn det på kroppen selv. 🙂

Du trenger en juicemaskin for å lage juice. Vi anbefaler denne, som vi har hatt i årevis nå og er kjempefornøyde med. Vi anbefaler generelt sett slowjuicer fremfor sentrifuger, da slowjuiceren er mer skånsom mot råvarene og i tillegg drar ut mer væske av dem slik at «pulpet» er tørrere og man får ca. 40-50 % mer juice utav samme mengde råvarer som av en sentrifuge. Men sentrifugene er ofte mye billigere så bruk det du har råd til eller allerede har. Og du kan variere juicene etter egen smak, bruk opp rester av frukt og grønnsaker, bruk det du liker, sløyf det du ikke liker. Men pass på å ha en god andel grønnsaker i juicen og få med de sunneste råvarene.

Superrød juice for superhelter

Ingredienser til 2 store glass:

  • 1 stor fersk rødbete, skrelt og delt i biter
  • 2 epler delt i biter
  • 6 store gulrøtter
  • 4 stilker selleri
  • 1 stor appelsin
  • 1 stor (eller mindre, vi liker sterk ingefærsmak men dette er jo individuelt) bit fersk ingefær

Fremgangsmåte:

Vask og skjær opp frukten og grønnsakene i passende biter og kjør dem gjennom juicemaskinen. Bruk en tettmasket sil og sil juicen gjennom den for å få den tynnere og mindre skummete, vi gjør alltid det. Bruk pulpet som er igjen til kompost eller bruk det i maten. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.