Glutenfritt, Hovedretter, Sauser, dressinger og dipper

Ruccola-pesto

Ruccola-pesto

Pesto lages vel tradisjonelt sett med basilikum. Men hvorfor holde seg til én urt, når det finnes så mye annet godt man kan bruke? Vår absolutte favoritt er ramsløkpesto, som vi lager hver vår. Grønnkålpesto er en god nummer to, men jeg vil si den deler andreplassen med en annen favoritt, nemlig ruccolapesto! Ruccola er rimelig og sunt, og gir en fantastisk, pepperaktig smak på pestoen.

Ruccola-pesto
Ruccola-pesto

Ingredienser:

  • 1 pakke fersk ruccola, ca. 100 gram (mengden er ikke så viktig her)
  • 2 fedd raspet hvitløk
  • 2 ss næringsgjær eller vegansk parmesan
  • 1 ts salt
  • en god neve mandler, cashewnøtter eller pinjekjerner (vår favoritt er cashew)
  • Vann eller olje til ønsket konsistens (vi prøver å ikke spise for mye fet mat og erstatter derfor ofte oljen med vann, det blir like godt synes vi, men bruk en god olje som ikke setter altfor mye smak)

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene bortsett fra olje/vann i en Vitamix eller food processor og kjør til en kornete masse. Tilsett litt og litt olje/vann mens maskinen går, frem til du har den konsistensen du vil ha. Bruk den på pasta, i wraps, som saus til middagen eller som dip til grønnsaker eller annet godt. Pesto er også knallgodt på pizza! Legg klatter utover pizzaen før eller etter steking og kos deg.

Se også våre andre pesto-oppskrifter og tips til pestoer vi liker:

Basilikumpesto uten olje

Grønnkålpesto (uten parmesan)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.