Annet pålegg, Glutenfritt, Hovedretter, Pålegg, Sauser, dressinger og dipper

Cashewkrem

Cashewnøtter er noen fantastiske skapninger. Ikke bare er de gode som snacks – blander du dem med vann og krydder får du en helt fantastisk, silkemyk krem som kan brukes til både salt og søtt, avhengig av hva du blander den med. Vi bruker den for det meste som erstatning for rømme eller (krem)ost her i huset. Men du kan også søte den og bruke den som pisket kremfløte. Den er også utrolig god som pålegg, spesielt om du lager den ekstra tykk. Da får du den lekreste kremost og kan blande inn urter, hvitløk og annet du måtte ha lyst på. Har du i noen åpnede kapsler med melkesyrebakterier og heller massen i et osteklede/kjøkkenhåndkle over natta får du en fast, fermentert og helt nydelig ost!

For å få en silkemyk cashewkrem uten noen som helst klumper må du ha en high speed blender, for eksempel Vitamix. Du kan også bruke en vanlig food processor, men du vil sannsynligvis da få små nøttebiter i kremen. Det er godt det og, selv om vi foretrekker den helt silkemyk. Har du en slik powerblender trenger du heller ikke å legge nøttene i bløt, selv om det anbefales pga. fordøyelsen.

Cashewkrem Cashewkrem

Ingredienser til en stor skål (rømme-style):

 • 2 dl rå cashewnøtter (du kan bruke ristede salte og men da MÅ du legge dem i bløt noen timer, og skylle dem godt)
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 ts havsalt
 • 1 fedd hvitløk
 • vann til ønsket konsistens
 • evt. litt lønnesirup eller annen flytende søtning om du foretrekker rømmen litt søtere

Variasjoner:

 • For ostete cashewkrem, tilsett 1 ss miso og 2 ss næringsgjær
 • For søt krem, sløyf salt og hvitløk, ha i litt mindre sitronsaft og tilsett flytende søtning til du er fornøyd med søtsmaken
 • For aïoli-style, tilsett mer hvitløk
 • Lek deg frem til nye, spennende smaker. Bruk kremen som base til tzatziki eller andre dipper, bland den med ferdige dipmixer, prøv deg frem.

Fremgangsmåte:

 • For best mulig resultat og best mulig fordøyelse, bløtlegg nøttene i vann over natta eller i 6-7 timer. Du kan skippe dette steget om du har en powerblender men bruker du salte og/eller ristede nøtter MÅ du bløtlegge dem. Dessuten blir nøttene lettere fordøyelige om de bløtlegges, dette gjelder alle typer nøtter.
 • Skyll nøttene og ha dem over i Vitamix, annen powerblender eller en food processor. Tilsett alle ingrediensene sammen med 1 dl vann og kjør til en grynete masse. Tilsett litt og litt vann mens maskinen går frem til du har en myk og smidig krem. Du velger selv konsistensen ved å tilsette mer eller mindre vann.
 • Smak på kremen om du vil tilsette mer av noe. Server den til taco, som salatdressing eller annet du vanligvis bruker rømme eller dressing til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.