Glutenfritt, Hovedretter, Hummus, Pålegg, Posteier og paté, Sauser, dressinger og dipper, Vegan Weekend 2018

Hummus à la thai red curry

Man kan aldri få for mye hummus. Vi lager så mye hummus her i huset at vi burde starte utsalg. Seriøst. Kom og bestill!

Vi elsker å variere hummusen vår, og har etterhvert laget ganske mange forskjellige varianter. Det er alltid gøy å prøve nye smaker! Noen ganger blir det litt «meeh», mens andre ganger blir det bare WOW. Det blir aldri, aldri vondt. Finnes det vond hummus? Det går ikke an.

Her en kveld fikk jeg veldig lyst på rød karri, det er noe av det beste jeg vet. Jeg får selvsagt aldri til den røde sausen slik som på thai-restaurantene, men det blir jo en god nødløsning allikevel. Vel, jeg hadde ikke kokosmelk i hus, og heller ikke tofu, så jeg ble veldig skuffa helt til jeg fant ut at hey, kanskje jeg kan lage en hummusvariant av retten, og ha det i en wrap eller noe? Yes! Og sånn ble thaihummusen til. Etterhvert så jeg at noen amerikanske bloggere har tenkt samme tanke så jeg var visst ikke så original som jeg trodde, men jeg kom i hvert fall på det helt av meg selv, i det minste!

Her er vår nyeste hummus-kreasjon. Thai red curry! Bruk den i wraps, dypp alt mulig i den, ha den som pizzasaus, smør den på ALT!

Ingredienser til en stor skål:

  • 2 bokser kikerter, skylt
  • 3 fedd most hvitløk
  • 2 ss tahini
  • 2 ss red curry paste (fås kjøpt i vanlige butikker eller internasjonale butikker, begynn med 1 ss om du er veldig sart for sterk mat, men jeg synes ikke red curry paste er noe sterkt, egentlig)
  • 1 ss sitronsaft
  • Litt salt og pepper
  • 3-4 ss kokosmelk, kan byttes ut med annen plantemelk eller vann
  • Koriander til pynt, evt kan du blande inn hakket koriander i hummusen for hånd (så den ikke blir most inn i hummusen)

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene (unntatt koriander) i Vitamixen eller en food processor og kjør til en glatt masse. Muligens må du ha i litt mer væske, men pass på å ikke ha i for mye for da blir det suppe, og det vil du ikke (been there). Skulle det skje, kan du ha i en ekstra boks kikerter, eller du kan bruke den som pastasaus! Det er kjempegodt.

Ha over i en serveringsskål eller en oppbevaringsboks. Server med frisk chili og hakket frisk koriander om du vil. Denne maulet vi rett fra skåla, klarte ikke å stoppe. Men mellom oss – det gjør vi egentlig alltid med hummus …

Hummus à la thai red curry

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.