Annet pålegg, Nøttesmør, Pålegg, Produktomtaler, Tilbehør, Tips og triks

Nøttesmør av cashewnøtter

Nøttesmør av cashewnøtter er utrolig anvendlig, du kan ha det i smoothier og milkshakes, på brødskiver, kjeks eller knekkebrød. Det er en ingrediens som går like godt i en fet dessertsaus eller vegansk iskrem som den går i en sterk indisk eller meksikansk rett. Dette smaker så mye bedre enn cashewsmør du kjøper i butikken, og til bare halve prisen.

cashewsmør
cashewsmør

Annonse

Denne oppskriften inneholder kun tre ingredienser-cashewnøtter, planteolje (vi brukte solsikkeolje) og en klype salt eller to, men vi vil på det sterkeste anbefale at du bruker en god blender til dette. Den gamle vår som tok kvelden i høst ville definitivt slitt med å fått dette til. Vi har som nevnt tidligere anskaffet oss en Vitamix Ascent 3500i (annonselenke) høyhastighets-blender og denne hadde ingen problemer med å gjøre jobben. Dersom du trenger en nye blender finner du her en rabattkode som du kan bruke for å få hele 800 kroner avslag på din første Vitamixblender.

Ingredienser:

  • 300 gram cashewnøtter
  • 1 teskje havsalt
  • Planteolje (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i Vitamixen og velg programmet «dips + spreads» (eller kjør på full guffe i et par minutter) mens du bruker stamperen aktivt til å presse masse ned i maskinen konstant. Etter ca. 2 minutter vil du ha et smøremykt, nydelig nøttesmør klart til bruk!

Uten Vitamix:

  • Ha nøtter og salt i en food processor. Kjør på full hastighet lenge! Lenger enn det som føles komfortabelt, men dette tar nemlig tid. Først blir nøttene pulverisert, så plutselig slipper de oljen litt og litt og det danner seg en klump som banker rundt omkring i food processoren. Men det er ikke ferdig enda! Kjør, kjør og kjør! Helt til massen plutselig «ramler sammen» og blir flytende. Det er litt matkjemi dette, og morsomt å lage, selv om frykten for at mat-maskinen plutselig skal lukte brent, for det kan den komme til å gjøre når den kjøres så lenge på så høy hastighet. Men det har så langt ikke gått galt her i huset, selv etter årevis med nøttesmørlaging.
  • Ha på et glass og sett kjølig.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.