Frokost, Glutenfritt, Hummus, Produktomtaler

Hummus

Hummus

Vi er storforbrukere av hummus her i huset, det er noe av det beste vi vet og noe vi MÅ ha i hus til enhver tid. Vi liker å variere smakene og har flere oppskrifter her på bloggen. Men da jeg en dag skulle linke til en helt vanlig hummus fra vår blogg, oppdaget jeg at vi til tross for flere gode hummusoppskrifter, rett og slett ikke hadde oppskrift på helt vanlig, plain hummus! Det går jo ikke an. Så her er vår oppskrift på kremete, silkemyk hummus. Server den på brødskiva, bruk den som pasta- eller pizzasaus, ha den som dip/dressing til middagsretter, salater og ja – alt du vil. Hummus er utrolig anvendelig, passer til alt og smaker fantastisk. Vi lager, som alltid, hummusene våre uten å tilsette olje.

 

 

Ingredienser:

  • 1 kartong kikerter, skylt (eller ca. 3-400 gram selvkokte kikerter)
  • 1-2 båter hvitløk, finrevet
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts spisskummen
  • Salt, litt pepper
  • Litt paprikapulver om du vil
  • vann til ønsket konsistens

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene og ca. 1/2 dl vann i blenderen og kjør til en glatt mos. Tilsett litt og litt vann til du har den konsistensen du vil ha. Hummus skal være tykk men ørlite rennende. Dette er dog en smakssak. Server hummusen i en skål med et lett dryss av paprikapulver. Hummus laget i en powerblender blir ekstremt silkemyk og glatt i motsetning til om den lages i feks. food processor, selv om hummus selvsagt alltid blir godt – uansett.

 

Annonse

Dette var først gang vi laget hummus i Vitamixen og for et resultat. Vi har aldri laget hummus med så kremete konsistens før. Wow, just wow. Veganeren samarbeider med Vitamix om å gi deg veldig gode priser på disse blenderene, dersom du er interessert kan du finne mer informasjon i vår produktomtale (annonselenke). Her finner du også rabattkoden som kan brukes i forbindelse med innkjøp av disse fantastiske kjøkkenmaskinene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.