Annet pålegg, Pålegg, Posteier og paté, Produktomtaler

Daidalos sitt favorittpålegg (ertepålegg)

Min datter på snart 5 år elsker Labyrint som går på NRK Super. Helten hennes er den slimete onde Daidalos, og da hun hjalp meg å lage dette knallgrønne ertepålegget fant hun fort ut at dette hadde Daidalos elsket fordi det lignet på slimfargen og hans favorittfarge! Kanskje ikke det mest appettittelige å høre når man står over matlagingen, men det var utrolig godt på smak!

Det er et sunt og godt pålegg laget av erter og litt hvitløk, og passer både på brødskiva og som dip eller til middagen. Litt sånn ertestuing møter hummus. Lett å lage, raskt å lage og rett og slett kjempegodt! Og billig! Erter er dessuten en matvare jeg synes altfor få nordmenn bruker, så frem med ertene og food processoren!

Ingredienser:

 • 5 dl grønne frosne erter
 • 6 dl vann
 • 1 ts salt
 • 1 ss blandede urter (jeg bruker persille og timian)
 • 2 fedd raspet hvitløk
 • 1 ts sitronsaft
 • 1-2 ss god olivenolje eller annen olje av god kvalitet
 • Annet krydder du liker

Fremgangsmåte:

Ha vannet i en gryte og kok opp. Ha i ertene og la dem koke opp og småkoke i 1-2 minutter til de er helt møre. Skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i en food processor sammen med resten av ingrediensene og kjør til en glatt (eller litt kornete, det er godt synes jeg) masse. Smak til med evt mer krydder. Selv måtte jeg passe meg for å ikke spise opp hele bolla med skje.

Server på godt brød, i wraps, som dip til grønnsaker eller annet. Dette må jo passe perfekt i et barneselskap eller til Halloween.

Daidalos sitt favorittpålegg (ertepålegg)

Annonse

Food processor eller blender? Når det gjelder sistnevnte foretrekker vi å bruke Vitamixen til slike oppskrifter, den er lett å vedlikeholde med eget vaskeprogram og i tillegg til et godt utvalg ferdige programmer kan man kjøre den manuelt med hele 20 forskjellige hastigheter. Som leser av Veganeren kan vi tilby deg 800 kroner i rabatt på din første blender kjøpt hos Vitamix. Les vår produktanmeldelse (annonselenke) og finn rabattkupongen.

2 Comments

 1. Genialt. Daidalos er så ubegrensa poppis i barnehagen at dette MÅ dei jo ville spise!
  Sunt, og vegansk! Skal prøves!

  • Ja ikke sant? Fireåringen i huset får ikke nok, og går rundt og synger på Daidalos-sangen konstant, og i barnehagen jeg jobber er det også ganske mange Labyrint-frelste unger. Herlig! Mange unger tåler jo ikke synet av grønn mat, kanskje ved å kalle det for noe Labyrint-relatert vil de se annerledes på det, hehe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.