Cupcakes og muffins, Kaker, søt bakst og desserter

Bananmuffins med sjokolade og mandler

Disse herlighetene har jeg bakt mange ganger, både som langpannekake og muffins. Jeg har hentet oppskriften fra den fantastiske bloggen Veganbohemen, der du finner oppskrifter på både mat, hudpleie og lignende. En av mine favoritter! Jeg har pleid å bytte ut sukrin med hvitt sukker rett og slett fordi jeg ikke har hatt sukrin i hus, men nå har jeg nettopp fått en pakke fra iHerb så neste gang blir det altså med sukrin eller stevia.

Banana muffins
Banana muffins

Ingredienser til ca. 25 muffins, eller en liten langpanne (doble oppskriften for stor langpanne):

 • 3 store modne bananer
 • 2 dl (200 gram) smeltet og avkjølt vegansk margarin
 • 1,5 dl agavesirup
 • 1,5 dl havre- eller soyamelk
 • 3 ss soyamel
 • 2 dl sukrin, stevia eller hvitt sukker
 • 3 ts bakepulver
 • 1,5 ts natron
 • 3 strøkne ts vaniljepulver
 • 1 ts kanel
 • 6 dl hvetemel eller speltmel
 • Evt hakkede mandler og kokesjokolade til toppen

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland alt det tørre sammen i en bolle. I en annen moser du sammen det våte. Jeg pleier å bruke en stavmikser eller food processor til dette så bananene blir helt most i væsken. Bland alt godt sammen til en klumpfri røre.

Ta frem muffinsbrett og kle dem med papirformer. Hell røren i formene og dryss over hakkede nøtter og sjokolade. Kan sløyfes, men det blir veldig godt og ser fint ut. Du kan gjerne bruke andre nøtter om du vil, pecannøtter eller valnøtter er også veldig godt.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne på toppen og relativt tørre inni.
La dem avkjøles litt, og moms i vei! Barn elsker disse!

Bananmuffins med sjokolade og mandler - Veganeren
Bananmuffins med sjokolade og mandler – Veganeren

One Comment

 1. Lagde disse i dag! Skippet soyamelet og tok fire bananer istedenfor tre(hadde akkurat fire) og de smaker fantastisk!! Bare ett lite tips: kanskje du kunne nevne fremtidig om deigen hever mye eller ikke? Lettere å finne ut hvor mye en skal fylle muffinsformene når en vet slikt 🙂

  Smakte helt nydelig !!! 🙂

  Benedicte.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.