Artikler og omtale, Produktomtaler

Våre 10 favoritter fra Vitacost.com

Jeg var tidligere storhandler hos Iherb.com og ruinerte meg sånn ca. hver måned. Hadde alltid 5-10 pakker på vei og hver gang jeg var i butikken kom de ansatte bort til meg med en pakke eller to når jeg stod i kassen (bor i ei bygd der alle kjenner alle). «Cathrine, det er pakke til deg igjen her». Til slutt ble det nesten flaut.

Vel, jeg handler nesten like mye i dag (kanskje en smule mindre) men jeg har byttet over fra iHerb til Vitacost. Grunnen til det er at jeg til slutt ble så utrolig lei av iHerb sine stadige forandringer på portoprisene og det puslespillet man stadig måtte ty til for å få riktig «under moms og toll»-pris. Jeg orket ikke mer! De mistet mange norske kunder pga dette og jeg var en av dem.

Jeg er uansett strålende fornøyd, for Vitacost tilbyr ikke bare billigere frakt på det jeg pleier å handle, de er også billigere på de fleste varene og har et mye større utvalg enn det iHerb har. I hvert fall av det jeg handler. Så jeg holder meg til dem enn så lenge, og her er det jeg pleier å bestille oftest, i prioritert rekkefølge:

 

Næringsgjær:

Dette går ofte under kallenavnet «veganerdop». Og har man først lært seg å bruke det, skjønner man hvorfor. Jeg bruker det sånn ca. hver eneste dag, i ostesauser, hjemmelaget ost, burgere, sauser, strør det over pasta, lager «parmesan» med det, har det på krydderstekte kikerter, på popcorn, ja på alt! En av de matvarene jeg ikke kunne levd uten.

 

Bac’uns:

Alle liker vel bacon. Bacon er den mest  hyppige årsaken til at kjøttetere sier de aldri kunne vært veganere. Meat eater: «But how do you live without bacon?» Vegan: «Relax, it’s a slice of pig’s flesh, not an oxygen tank». Man kan jo nesten begynne å lure. Heldigvis, om man er av typen som ikke kan leve uten bacon, så finnes det faktisk alternativer. Jeg pleier å lage facon selv, men disse sprø småbitene er så kjekke å ha i hus! Bruk dem i supper, strø dem over et lag kremost på brødskiva, ha dem i potetsstappen, strø dem over pizzaen! Ungene her i huset er avhengige av brødskiver med Oatly-kremost, Bac’uns og nykvernet pepper. Så godt! Jeg kjøpte glasset første gangen, så gikk jeg over til å kjøpe refill-sekkene (økologisk) og heller på glasset etterhvert som det blir tomt.

 

Vaniljeekstrakt:

Jeg elsker vanilje! Men vaniljesukker inneholder masse sukker og ren, malt vanilje eller vaniljestang er dyrt! Det er forsåvidt vaniljeekstrakten her og, men man trenger ikke mye av den og den er billigere her på vitacost enn i norske butikker (man får ikke engang tak i det i de fleste norske butikker). Jeg har store planer om å lage selv snart, da blir det jo enda billigere. Denne ekstrakten er god! Perfekt i rawfood-kakene vi så altfor ofte baker. Du får den også i mindre flasker og ikke-økologisk om du vil ha det, da koster det bittelitt mindre, men jeg bruker såpass mye at det lønner seg å ta de store flaskene for min del.

 

Lønnesirup:

Vi bruker mye lønnesirup i stedet for sukker. Ikke alle er enige i at det er sunt, men vi er i hvert fall av den oppfatning at det er mye sunnere enn sukker. Dessuten elsker vi smaken. Men i Norge er lønnesirup skrekkelig dyrt og finnes kun i små flasker på 2-300 ml. Vi bestiller 1-litersdunker fra USA til en billigere penge enn her i Norge så da er jo den saken grei.

 

Bokhvetemel:

Vi prøver å unngå for mye gluten her i huset, dels fordi jeg er under utredning for cøliaki og merker at jeg blir dårlig i magen av for mye gluten, og dels fordi Gunnars mage heller ikke liker det så godt. Derfor baker jeg brød med bokhvete, og det er jo såå godt! Jeg veksler mellom bokhvetemel og hel bokhvete (som jeg kjøper på innvandrerbutikker). Melet er rimeligere på iHerb enn i Norge, dessuten får man tak i grov bokhvete, det har jeg aldri sett her.

 

Psylliumfrø (Fiberhusk):

Har dere sjekket prisen på Fiberhusk i norske butikker? Hårreisende, nesten provoserende! Nei, kjøp det heller på Vitacost til en mye billigere penge. Jeg bruker det i brødbakst, pannekaker og lignende. Det er sunt og det funker som bindemiddel.

 

Masa Harina:

Ekte maistortillas får man ikke kjøpt (nesten) noe sted i Norge, og man får heller (nesten) ikke tak i mel til å lage dem med! De skal nemlig lages av det såkalte Masa Harina-melet (les mer om det her) for å være virkelig autentiske.

 

Hvit miso:

Miso finnes i mange varianter, jeg har kun prøvd denne hvite. Vi bruker den i ostesaus, blant annet, og den gir en dyp, osteaktig smak som jeg synes mangler om jeg ikke bruker det. Det kan også brukes i sauser og burgere for å få en dypere smak av umami. Veldig kjekt å ha i hus!

 

Små sjokoladechips:

Disse bestiller jeg alltid en haug av. I Norge får man også kjøpt chocolate chips men til en latterlig dyr penge. Over 100 kr for en pakke, det er ran! Disse er like store og koster rundt 20-30 kroner. Jeg bestiller mange om gangen og har liggende til sjokoladekjeks, kaker, varm sjokolade, pynt, ja masse kjekt. Ungene liker å spise dem rent så jeg må ofte gjemme dem litt.

 

Melkesyrebakterier i pulverform:

Denne bruker vi mest for å sikre oss en gunstig tarmflora, da vi begge har ømtålige mager. Den stabiliserer tarmfloraen og gir oss bedre immunforsvar og en bedre mage. Men vi bruker den også i matlaging, feks. kan vi lage hjemmelagde syrnede oster og yoghurt med den. Og den koster ingenting i forhold til i Norge! Må stå i kjøleskapet, da dette er levende mikroorganismer, men den tåler frakten.

 

Flere innlegg med favoritter vil komme etterhvert.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.