Artikler og omtale, Glutenfritt, Kaker, søt bakst og desserter, Raw, Spesielle kaker

Våre 5 beste raw-kaker

Våre 5 beste raw-kaker

Nå er det vinterferie (for de som er så heldige), men snart går det mot lysere tider, og da kommer ofte trangen etter lettere mat, frukt og bær. Men vi er jo alle glade i kaker, er vi ikke? Da er det jo strålende å kunne vise at kaker og lett, sunn mat kan gå hånd i hånd. Dere som enda ikke har smakt deilige raw-kaker, dere har virkelig gått glipp av noe. Alle som følger Veganeren, vet at vi er over gjennomsnittet glade i nettopp denne typen kaker. Her har dere 5 av våre absolutte favoritter:

 

Raw blåbærkake med bringebær:

Bringebær og blåbær, så sommerlig og deilig! Denne kaken er både pen og se på, og enkel å lage. Imponer gjestene med lite innsats. Lag denne til enhver anledning.

Raw blåbærkake
Våre 5 beste raw-kaker

 

Raw fudge-bownies:

Glad i sjokoladekake men vil helst unngå alt sukkeret og hvetemelet? Her er kaken for deg! Disse browniesene er faktisk de beste vi har smakt noensinne, både av sunne og usunne varianter. De krever ingen steking, bare en food processor og en passende form. De er så gode at ingen vil tro de er raw. Konfekt!

Fudgebrowies - raw

 

Raw bringebærcupcakes:

Cupcakes uten steking, uten sukker og uten hvitt mel. Disse er vanedannende, og det er nesten farlig å ha dem liggende fordi man må bare ha en til, og en til, og en til. Og poff – er de borte!

Raw bringebærcupcakes

 

Raw snickerskake:

Vi elsker kake og vi elsker Snickers! Nå er vegansk Snickerssjokolade kun å få tak i på nett eller i utlandet foreløpig (Jokerz heter den og den er såå god) men vi lager det likegodt selv. Peanøtter og mørk sjokolade på toppen gjør at kaken ikke blir helt raw, men om du vil ha den fullstendig raw, bruk usaltede, rå peanøtter og raw sjokolade, eller dropp begge deler. Vi liker å synde litt innimellom, og peanøtter og mørk sjokkis er ikke det aller verste man kan spise.

Raw Snickerskake

 

Raw bringebærostekake:

Gunnar står for denne kaken, som høstet lovord på jobben hans da han hadde den med seg til kolleger. Husk å la den tine en stund, minst en halvtime, kanskje litt mer. Den er god både frossen og tint, men er den for frossen er den for hard til å skjæres i. Denne kaken er både nydelig, smakfull og mye sunnere enn vanlige sukkerkaker.

Raw Bringebær Ostekake

5 Comments

 1. Hei!
  Så flott blogg du har!!Jeg har et spm.:jeg vurderer å ønske meg en maskin til å lage raw kaker i.Vitamix er uaktuelt både pga pris og plass.Har du erfaringer?Hva bruker du?Jeg har brukt vanlig stavmikser fra Braun/Phillips-men akkuratt nå har jeg ingen og de blir fort ødelagte.
  Men altså-jeg tenker enkelt og rimelig og IKKE noe stort-drikker heller ikke smoothie så en blender er liksom ikke det jeg har mest lyst på.
  Tar gjerne imot tips!

  • Hei du! Takk for hyggelig kommentar.
   Det jeg virkelig kan anbefale er jo selvsagt Vitamix eller Blendtec, jeg hadde sistnevnte i noen år og var superfornøyd. Ingenting kommer opp mot dem uansett, men siden vi heller ikke har råd til ny Blendtec på en stund så har vi gått til innkjøp av en RAW Pro X6000, tror den kostet rundt 2500. Vi kjøpte den på RAW-shop. Vi lager jo mye raw-kaker og trenger egentlig en enda bedre blender enn dette, men jeg tror dette er det nærmeste vi kommer under Blendtec og Vitamix altså. Så vi sparer til en av disse i fremtiden, men foreløpig bruker vi altså denne blenderen og det går greit. 🙂
   Spør gjerne om andres erfaringer på noen av de mange rawfood-gruppene på FB også, jeg er sikker på at noen sitter inne med noen gode tips. Lykke til!

   Hilsen Gunnar og Cathrine

 2. Tuuuusen takk for at du gav deg bryet med å svare i førjulstiden-jeg skal sjekke den du nevner??????

 3. Frøydis Pettersen

  Jeg bruker min Brown food prosessor til alt som skal finmales . Koster lite . Bruker den til raw food , og funker supert . 👍🏼😊

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.