Brød, Brød og rundstykker, Spesiell bakst

Korianderbrød

Korianderbrød

Min skjønne kollega, Basima, er fra Kurdistan og lager så mye god mat! Jeg har fått smake noe av maten hennes (heldige meg) og en gang hadde hun et helt glass hjemmesyltede grønnsaker og den beste tahinien jeg noensinne har smakt med til meg! Det ble fort spist opp, for å si det sånn. En annen gang hadde hun med seg noen utrolig deilige hjemmebakte brød med fyll av løk, tomat og koriander til et kveldsmøte på jobb. Jeg gråt nesten da det var tomt, for disse kunne jeg levd på. De er jo egentlig veldig enkle, men man kan fort forspise seg på dem. De kan fint fryses.

Korianderbrød
Korianderbrød

Ingredienser:

Brød:

 • 1 kg hvetemel
 • 2 ts salt
 • 1 pakke tørrgjær
 • 6 dl lunkent vann

Koriandertopping:

 • 2 store løk
 • 1 boks tomatpuré Ca. 200 gram
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker eller annen søtning
 • 2 ss malt, tørket koriander
 • 1-2 fedd hakket hvitløk om ønskelig er ikke med i originaloppskriften

Fremgangsmåte:

 1. Lag deigen ved å ha alle ingrediensene i en food processor (jepp, det er min og Jamie Olivers måte å lage pizzadeig på, genialt kjapt og enkelt) og kjør til alt samler seg til en deig. Det tar maks 10 sekunder. Ta deigen ut av maskinen og legg den i en lett oljet stor bolle. Dekk med håndkle og sett den til heving. Jeg bruker ovnen. Ikke skru den på, bare sett bollen inn i ovnen og lukk igjen døren. Perfekt heve-sted.
 2. Når deigen har hevet i ca. 1 time, tar du den ut og deler den i 2 store deler eller flere små, feks. 6-8 runde småbrød. Kjevle eller trykk dem ut til runde brød, de skal være litt tykke, ikke som pizzabunner (men du kan gjerne lage dem tynne om du vil det, altså). Legg dem på papirkledde stekeplater og sett platene inn i ovnen, utildekket, for å heve i ca. 30 minutter.
 3. Imens lager du fyllet ved å steke løk (og evt. hvitløk) i litt olje til det er mykt og godt stekt. Ha i resten av ingrediensene og evt litt vann om det blir for tykt. Det skal ikke være rennende, men ganske smørbart. Liker du MASSE topping, ha i mer tomatpuré og litt mer vann etter smak. Smak til med mer krydder og la det småsteke på middels varme en liten stund.
 4. Skru ovnen på 225 grader. Ta ut brødene og spre korianderfyllet utover dem. Dekk dem godt. Stek dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til du ser de er ferdige. Stekes de for lenge blir de sprø, og selv om det også er godt foretrekker jeg myke, smidige brød. Varmluft takler flere brett i ovnen samtidig.
 5. Avkjøl bittelitt og skjær så i pizzastykker eller lignende. Server med en god dip (tzatziki, Baba Ganoush, hummus, tahinisaus), oliven og salat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.