Hovedretter, Pizza og pai, Sauser, dressinger og dipper, Tex-mex, Tilbehør

Vår beste ostesaus til pizza, nachos og taco

Vår beste ostesaus til pizza, nachos og taco

Vi har hatt endel ostesauser på bloggen opp gjennom årene, og det er jo ofte sånn med oppskrifter – man eksperimenterer og kommer hele tiden frem til enda bedre versjoner. Ostesaus er intet unntak. Vi er blitt skikkelig racere på hjemmelaget ost nå, etter å ha trålet internett og kokebøker etter oppskrifter vi har likt og eksperimentert med. Denne er nå blitt vår absolutte favoritt og vi lager den hele tiden. Jeg kan spise den rett fra blenderen med skje!

Mange nordmenn er ikke vant med, eller har ikke engang hørt om miso. Miso er sterkt undervurdert. Det gir en veldig spesiell og nydelig ostete smak til hjemmelagde oster, og for vår del er den totalt uunnværlig selv om vi ikke lar være å lage ostesaus om vi er tomme for miso. Vi kjøper hvit miso, også kalt shiro miso (hvit pakke med grønne detaljer) på feks. Kinsarvik eller vitacost/iHerb. Men lag gjerne ostesausen uten om du vil teste den og ikke finner miso, vi garanterer at den vil falle i smak uansett.

Vår beste ostesaus til pizza, nachos og taco

Ingredienser

 • 2,5 dl rå cashewnøtter bløtlagt i 5-6 timer eller mer, om mulig
 • 1 fedd hvitløk knust eller hakket
 • 3 toppede ss næringsgjær, gir ostesmak
 • 2 ss hvit miso
 • 1 ts havsalt
 • 1 ss sitronsaft
 • 1/2 ts røkt paprikapulver, kan sløyfes
 • 1-2 dl varmt vann (mer om du ønsker tynnere saus, tilsett litt og litt mens blenderen går)

Fremgangsmåte

 1. Ha alt pluss 1 dl av vannet i en god blender. Jo sterkere blender du har (type Blendtec, Raw Pro, Vitamix osv), jo jevnere, mer kremete saus får du. Food processor og billigblendere vil gi litt kornete saus, men det er godt uansett.
 2. Kjør til en glatt saus. Tilsett litt og litt vann mens maskinen går til sausen har oppnådd ønsket konsistens. Den tykner litt når den avkjøles.
 3. Nå kan du servere den til nachos, ringle den over tacoen din eller smøre/ringle den utover din ustekte eller stekte pizza. Jeg liker den best over ustekt pizza (eller, jeg liker egentlig begge deler) mens Gunnar foretrekker den over ferdigstekt pizza. Utrolig god å dyppe nachoschips oppi, mmmm.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.