Kaker, søt bakst og desserter, Raw, Sjokoladekaker

Raw Fudgebrownies

Raw Fudgebrownies

Brownies er ikke ukjent for noen, men hva med raw brownies? Raw Fudgebrownies er deilige, kladdete, syndige og sjokoladete. Men de er også noe vanlige brownies ikke er – de er uten hvitt sukker og mel! Og selvfølgelig også uten smør og egg, veganske som de er. De er heller ikke stekt! Helt uten at det går utover smaken – tvert imot. De er så gode at du nok etter å ha laget dem en gang, må lage dem igjen ganske kjapt, for disse forsvinner fort! Det er de beste raw browniesene jeg har smakt, og jeg tror ikke de fleste som prøver denne oppskriften er uenige i det.

Fudgebrowies - raw
Raw Fudgebrownies

Jeg sier det bare: FUDGE HEAVEN! Disse smelter i munnen og du får bare ikke nok. Men ikke hør på meg – løp inn på kjøkkenet og lag dem! Evt. løp ned i butikken først om du mangler noen ingredienser. Ja, det er jo en annen ting som er bra med disse små elsklingene; du får kjøpt alle ingrediensene i helt vanlig matbutikk. Not bad, huh?

Fudgebrowies - raw

Fudgebrowies - raw
Raw Fudgebrownies

Ingredienser:

Brownie:

 • 5 dl saftige dadler uten stein
 • 3.5 dl valnøtter
 • 6 ss kakaopulver
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 1 klype salt

Glasur

 • 0.5 dl kakaopulver
 • 0.5 dl lønnesirup, daddelsirup eller agavesirup
 • 2 ss smeltet kokosolje uten smak
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss hakkede nøtter, feks. hasselnøtter

Fremgangsmåte:

 1. Finn frem en liten form og kle den med plast eller bakepapir. Ha valnøtter i food processoren og pulse til de er grovhakket. Ikke for mye. Ha i dadler, kakaopulver, vanilje og salt og kjør til en deig som henger godt sammen, den skal være litt klebrig. Ha i litt mer dadler om den er for tørr.
 2. Ta ut massen og press den ut i formen. Sett formen til avkjøling. Imens lager du glasuren:
 3. Bland sammen kokosolje, kakaopulver, lønnesirup og vaniljeekstrakt. Rør til det er helt glatt. Om det er for tyntflytende, sett det i kjøleskapet en liten stund, men pass på for det stivner fort pga. kokosoljen. Hell glasuren over kaken og dryss over hakkede nøtter. Sett formen i kjøleskapet et par timer eller mer. Skjær i pene kakestykker (ikke for store, da dette er mektige greier) og server.
 4. Oppbevares i kjøleskapet.

TIPS: jeg har fått tilbakemelding fra en av mine lesere, Tanja D. Røstad, om at nøttene kan byttes ut med solsikkefrø om man vil ha en nøttefri variant. Hun har prøvd og det ble visst supergodt. 🙂 Her er de hun lagde:

Raw Fudgebrownies uten nøtter, med solsikkekjerner i stedet for.
Raw Fudgebrownies Pinterest
Raw Fudgebrownies Pinterest

6 Comments

 1. Gidder du poste ingrediensene..?

 2. Kan du poste hvor/hvilken vanlig matbutikk du får kjøpt alle de greiene?

  – Kakaopulver (raw?)
  – Vanilje ektrakt? Evt pulver?
  – Daddel sirup?
  – Kokosolje?

  • Hei Mike! Beklager sent svar, kommentaren din gikk litt i glemmeboken.
   Du kan kjøpe raw/rått kakaopulver i helsekostbutikk eller på feks. Vitacost eller iHerb (amerikanske nettbutikker vi bestiller mye fra). Du kan også bruke helt vanlig bakekakao om du vil, det bruker vi om vi ikke har noe annet, det smaker egentlig likt men rått kakaopulver inneholder mer næring og er hakket sunnere.
   Vaniljeekstrakt kjøper vi også på Vitacost, er vi tomme for det bruker vi vaniljesukker med ekte vanilje i, men da blir det ikke helt raw. Vi jukser litt om vi bare er fysne og ikke har de rette ingrediensene. Men vaniljeekstrakt er helt klart best, så vi pleier å kjøpe store flasker på vitacost.
   Daddelsirup kjøper vi på IMS, en tyrkisk butikk i Sandnes. Du finner lignende butikker overalt i Norge (også populært kalt innvandrerbutikk), og det er ikke dyrt. Vi erstatter det med lønnesirup om vi ikke har daddelsirup i hus. Lønnesirup selger de i alle matbutikker.
   Kokosolje kjøper vi også på IMS men du finner det også i vanlige matbutikker. 🙂 Lykke til med baksten!

   Hilsen Gunnar & Cathrine

 3. Hei, kan disse fryses? Prøver å være litt i forkant til en konfirmasjon…

  • Hei Lene
   Jepp, de er perfekte å fryse! Det er noe av det jeg liker best med dem, at jeg kan lage en stor batch og ha liggende i frysen. Har gjort det mange ganger. Men når de tiner kan de bli litt «svette» så skal du ha dem helt perfekte kan det være en ide å legge på glasuren samme dag. Men når det er sagt har jeg servert dem opptint flere ganger uten problemer. 🙂

   Hilsen Cathrine

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.