Hovedretter, Tex-mex

Flautas med bønnestuing og mais

Flautas med bønnestuing og mais

Jeg og Gunnar elsker mexicansk mat, og har det minst 1-2 ganger i uka, av og til flere. Fredag er alltid tacodag her i huset, spesielt de helgene vi har barna. Men vi liker å variere litt, og her er en av våre nye favoritter – flautas! Flautas er bakte tortillaruller som er sprø utenpå og har deilig fyll inni. Her har jeg igjen blitt inspirert av boken «Thug Kitchen» og laget en variant med bønnestuing, mais og jalapenos. Min egen lille vri på en ellers fantastisk god oppskrift. Prøv den!

Sjekk gjerne ut våre andre texmex-oppskrifter i vårt arkiv.

Flautas med bønner og mais
Flautas med bønner og mais
Flautas med bønner og mais
Flautas med bønner og mais

I

Ingredienser til ca. 6-7 tortillas:

 • 1 pakke tortillas, feks. 8 stk
 • 1 boks mais
 • 1 hakket rødløk
 • 3-4 fedd hakket hvitløk
 • 1 frisk jalapeno, hakket (eller en liten boks mild green chilies i lake)
 • 2 bokser brune bønner (kan også bruke kidney, eller sorte)
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts røkt paprika, kan byttes ut med vanlig paprikapulver eller sløyfes)
 • 1 ts salt
 • Litt sitronsaft
 • Til servering: bakt spansk ris (oppskrift kommer senere) eller vanlig kokt ris, salat, guacamole, salsa, limebåter og Alpro Go On eller Oatly iMat Fraiche

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle en middels langpanne med bakepapir. Sett tilside.

Stek løken blank, ha i hvitløken, spisskummen, paprika og salt og stek litt videre. I en bolle blander du bønnene med sitronsaft og hakket jalapeno. Mos det grovt med en potetmoser eller lignende. Ha i den stekte løken og mais, og bland godt.

Spre noen ss røre utover halvparten (nær ene enden) av hver tortilla. Fyllet skal gå i en linje helt fra ene enden til den andre. Rull fast sammen og legg med skjøten ned i langpannen. Legg alle de fylte tortillasene ved siden av hverandre i langpannen og smør overflaten lett med olje (bruk spray eller pensel, eller bare ringle litt utover tortillasene og gni over med hånda). Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter eller litt mindre, til de er begynt å bli brune men ikke brent.

Server med ønsket tilbehør og gjerne en Corona eller to. Flaunt your flautas!

Flautas with refried beans
Flautas med bønnestuing og mais

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.