Bursdag, Cupcakes og muffins, Høytider, Kaker, søt bakst og desserter

Funfetti cupcakes

Funfetti cupcakes er fargerike, magiske cupcakes! Kanskje ikke helt magiske da, men barna vil i hvert fall bli elleville av glede når disse settes på bordet. Vi delte dem ut på Halloween til de glade barna som kom på døra vår, det var skikkelig populært. Ikke bare er de kule å se på, de smaker faktisk også kjempegodt! Det er strøssel både inni kakene og på glasuren.

Strøsselet er kjøpt på Coop Extra og er av typen Dr. Oetker kakestrøssel. Disse er uten lus/E120. De smelter dog litt i ovnen så kakene ble mindre fargerike enn jeg hadde tenkt, om dere vet om vegansk strøssel som holder fargen i ovnen (har sett det på amerikanske oppskrifter nemlig) så hyl ut!

Funfetti cupcakes

Ingredienser til 12 cupcakes:

 • 2,5 dl soyamelk tilsatt 2 ts eddik, sett tilside og la det tykne litt
 • 120 gram smeltet vegansk smør (feks. rapskokos, kan byttes ut med 1,2 dl olje)
 • 1 dl sukker
 • 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
 • 3,5 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • En klype salt
 • 0,5 dl kakestrøssel + mer til pynt

Krem:

 • 120 gram mykt vegansk smør/rapskokos
 • 6-7 dl melis
 • 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • Litt soyamelk eller annen plantemelk om det trengs
 • Ha gjerne litt sitronsaft eller revet sitronskall i kremen for å gjøre den friskere og mindre mektig

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 papirformer.

Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron, sukker og salt i en bolle. Bland sammen soyamelk/eddik-blandingen og smeltet smør/olje og hell i melblandingen. Rør til en glatt røre og rør inn strøsselet.

Fordel blandingen i formene, ca. 3/4 fulle. Veldig viktig at du ikke fyller dem for mye, da mye heller for lite. Jeg bommet litt på noen og det endte med at de krøp over sidene og festet seg i formen så jeg ikke fikk dem hele ut. Måtte skjære løs kantene. De jeg fylte litt over halvveis holdt seg i formene og ble perfekte.

Stek kakene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en pinne om de er ferdige. Ta dem ut og avkjøl helt før du har på glasuren (ellers vil den smelte på de varme kakene).

Glasuren lager du enkelt ved å blande alt i en food processor, spa den over i en sprøytepose med stor stjernetupp og dekorere kaken softis-style, ytterst mot innerst. Avslutt med å drysse over masse strøssel. Du kan også drysse over sølvkuler, spiselig glitter og andre ting for å få dem enda mer «spectacular». Spis og nyt! Disse er garantert en stor hit i alle barneselskaper, spesielt om du får tak i strøssel som beholder all fargen i ovnen!

Funfetti Cupcakes Pinterest
Funfetti Cupcakes Pinterest

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.