Cupcakes og muffins, Halloween, Høytider, Kaker, søt bakst og desserter

Blodige cupcakes

Blodige Cupcakes

Blodige cupcakes hører med til halloween. Min mann og jeg er dog uenige i hvor skremmende disse ser ut. Jeg synes de ser skrekkelige ut, med «blod» rennende nedover. Han synes de ser kjempesøte og gode ut. Jaja, han har i hvert fall rett i at de er gode. Cupcakes er jo alltid godt.

Blodet er heldigvis ikke ekte blod (akkurat som om dere trodde det), men deilig kirsebærkompott som gir en fin, litt syrlig kontrast til den søte vaniljesmørkremen. Liker du ikke smørkrem kan du alltids lage en kremostglasur, bare få den fast nok til at den kan sprøytes på kakene.

Blodige cupcakes
Blodige cupcakes

Ingredienser til 12 cupcakes:

 • 220 gram hvetemel
 • 200 gram sukker
 • 1 ts natron
 • 1/2 ts salt
 • 2,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
 • 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • I underkant av 1 dl solsikke- eller rapsolje
 • 1 ss eddik, for eksempel eplecidereddik
 • Rød farge fra Wilton, uten E120 (lus). Kan sløyfes om man ikke har, lyse muffins smaker like godt

Smørkrem med vaniljesmak:

 • 200 gram vegansk margarin, feks rapskokos
 • Cirka 400 gram melis, kanskje litt mindre
 • 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • Litt soyamelk om blandingen blir for tykk og kompakt
 • Kirsebærkompott, klipp et ørlite hull i hjørnet og drypp sausen forsiktig utover kremen

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle et muffinsbrett med 12 papirformer. Her har jeg brukt sorte med hodeskaller på siden det er halloween, de fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, i hvert fall nå for tiden.

Bland det tørre i en bolle og det våte i en annen. Bland de to sammen med en håndmikser eller visp for hånd, til alle klumper er borte vekk. Bruk en liten øse eller hell røren i en mugge og hell i formen direkte fra den. Noen bruker en isskje og, men det er for litt fastere røre, tror jeg.

Stek cupcakesene midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. La dem avkjøles helt før du har på glasuren. Den lager du ved å piske smør og melis sammen til en luftig smørkrem, ha i vanilje og evt litt melk om det er for tykt og stivt. Er du uheldig å ha i for mye melk, ha i mer melis så ordner alt seg.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetupp og sprøyt kremen på kakene. Veldig enkelt, begynn ytterst og sprøyt i sirkel innover, «softis-metoden».

Drypp kirsebærsaus utover kremen og sett til avkjøling.

Bloody cupcakes
Bloody cupcakes
Bloody cupcakes
Bloody cupcakes

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.