Bønner og linser, Burgere, boller, pølser og karbonader, Hovedretter, Tex-mex

Har du rester igjen fra tacoen? Lag tacoburgere!

Har du rester igjen fra tacoen? Da er dette tipset genialt faktisk, om jeg må få si det selv. Haha. Jeg laget taco med HK-farse og bønnestuing på jobb en dag, og både voksne og barn elsket det! Jeg laget dog litt for mye og tok med restene hjem. Hadde ikke veldig lyst på taco to ganger på en dag, så jeg lurte litt på om jeg kunne gjøre noe annet med restene. Jeg har jo laget bønneburgere mange ganger så jeg tenkte kanskje det funker å smekke sammen alt i en bolle og lage burgere, rett og slett? Gjett om det funket! De ble knallgode, saftige og perfekt både som håndsnack og i wraps eller til middag! De forsvant ganske kjapt her i huset så det må snart lages mer.

PS: jeg har ikke skrevet antall burgere i oppskriften for dette er en resteoppskrift der antallet baseres på de restene du har. Jeg husker heller ikke hvor mange jeg fikk, men tror det var rundt 15 små burgere/pletter av bønnestuing laget på ca. 1 boks kidneybønner, og kanskje 1/2 pose farse.

Ingredienser:

  • En god porsjon bønnestuing
  • 1 pose (eller kanskje en halv om du ikke har så mye bønnestuing) Hälsans Kök-farse
  • 1 stor hakket og renset purre
  • 1/2 – 1 rødløk i biter
  • Kikertmel eller hvetemel til ønsket konsistens
  • 2 ss aquafaba om du vil ha enda fastere konsistens
  • Kanskje noen maiskorn, hakket paprika og revet (vegansk) ost? Ta det du har, alt passer inn her!

Fremgangsmåte:
Ha alt unntatt purre og løk i en bolle og tilsett litt og litt mel til du klarer å lage faste små boller med hendene. Størrelsen velger du selv, men jeg liker å lage litt små så de holder formen bedre, dessuten liker jeg rett og slett små burgere bedre enn store. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek purre og rødløk til det er mykt og lukter digg. Ha det oppi burgerrøra og bland godt.

Stek en prøvekake først, holder den formen fint og kan snus lett i panna uten å ramle fra hverandre, er røra klar. Hvis ikke tilsetter du mer mel og steker enda en prøvekake.

Server varme eller kalde, til tacoen, i hånda, i matboksen, i pita eller wraps, til poteter eller ris, ja disse funker til alt. Eksperimenter med nye ingredienser og slå deg løs! Burgere er gøy og du får brukt opp masse rester. Win-win!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.