Annet pålegg, Bønner og linser, Frokost, Glutenfritt, Hovedretter, Hummus, Pålegg, Sauser, dressinger og dipper, Tilbehør

Buffalo chicken hummus

Buffalo chicken er det mange som har hørt om, men Buffalo chicken hummus ?

Hummus er noe av det beste i verden! Gunnar lager de beste, men her må jeg si at jeg overgikk ham bittelitt da. Jeg er veldig glad i røkte smaker, og buffalo chicken var en favoritt før jeg ble veganer. Denne hummusen har en så perfekt smak av røkt og grillet paprika, altså! Jeg er avhengig allerede!

Buffalo chicken hummus
Buffalo chicken hummus

Ingredienser: 

 • 1 boks avrente kikerter,  min favoritt er Eldorado eller Rema1000 sine
 • 2 fedd hvitløk, finhakket eller raspet
 • 1 spiseskjeer Sriracha eller annen sterk chilisaus
 • 1 teskje røkt paprikapulver (eller mer!)
 • 1 teskje spisskummen
 • 1 teskje maldonsalt eller vanlig salt
 • 2-3 spiseskjeer Tahini (vi kjøper ferdig på internasjonale butikker, aldri på dagligvare)
 • 1 – 1,5 stor grillet paprika (jeg kjøper glass på internasjonale butikker, de er MAGISK gode!)
 • 2 spiseskjeer sitronsaft
 • Vann til ønsket konsistens
 • Det skal opprinnelig være endel olje i hummus, jeg unngår helst det fettet og synes det er like godt med bare vann.

 

Fremgangsmåte:
Ha alt unntatt vann i en food processor eller god blender og kjør et minutt. Tilsett så litt og litt vann mens maskinen går. Ikke ha i for mye, det er best med litt tykk konsistens og den blir altfor fort for tynn (been there) om man er ivrig med vannet. Når du har kjørt den i ca. 5 minutter er den klar. Smak til med evt. mer krydder.

Mmmm verdens diggeste hummus!

Server med grønnsaker, på skiva (dette er et av mine favorittpålegg), bland inn i nykokt pasta, tynn den ut litt og server som drizzle-saus til Buddha bowls eller salater, dette kan brukes til det aller meste. HUMMUS FOR PRESIDENT!

 

2 Comments

 1. Jeg er så lei av "vanlig" hummus så denne her skal jeg lage!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.