Frokost, Glutenfritt, Kaker, søt bakst og desserter, Pannekaker, vafler og lapper

Sunne bananpannekaker med bare 3 ingredienser

Sunne bananpannekaker med bare 3 ingredienser

Disse har jeg ikke funnet på selv, men både google og youtube florerer av oppskrifter på akkurat disse, så jeg aner ikke hvem som skal ha æren, det er dusinvis av folk å velge mellom. De er uansett geniale for sånne som oss, som unngår fett og sukker men vil ha junk allikevel. Disse føles junky uten å faktisk være det, de er stappfulle av sunn næring og smaker kjempegodt!

Sunne bananpannekaker med bare 3 ingredienser

Ingredienser til ca. 10-12 pannekaker i «lappe-størrelse»:

 • 3,5 dl (glutenfritt) havremel (jeg kjørte havregryn til mel i food processor)
 • 2,5 dl vegetabilsk melk
 • 1 stor, moden banan
 • Valgfritt: litt vaniljeekstrakt/vaniljesukker og kanel

Fremgangsmåte:

Ha alt i en blender eller food processor og kjør til en glatt røre. Det skal være tynt nok til å helles, men ikke helt suppe.
Jeg heller røra i en mugge og heller rett i stekepanna, veldig praktisk.

Varm opp en stekepanne med slipp-belegg og stek små lapper på middels varme. Snu dem når de bobler og har begynt å stivne litt på oversiden.

Og så må jeg jo ikke glemme sausene! Blåbærsaus er min favoritt, mens andre kanskje foretrekker sjokolade. Begge deler er digg, og latterlig enkelt å lage:

Blåbærsaus:
1/2 pose frosne blåbær, opptint (friske blåbær er ikke like sausete, så bruk frosne)
Smak til med lønne- eller daddelsirup og et par skjeer kokossukker, og evt. litt vanilje. Her kan du liksom ikke feile, så lenge du har i litt og litt og smaker deg frem. Noe mengdeforhold har jeg ikke, for det er nemlig akkurat slik vi gjør det her så jeg har ikke målt.

Sjokoladesaus:
Fjern steinen fra 6-7 dadler og ha dem i en food processor sammen med litt vanilje og en stor ss kakaopulver. Ha oppi litt vann og kjør maskinen mens du tilsetter litt og litt vann til du har ønsket konsistens på sausen. Denne høres rar ut men den er faktisk veldig god, og passer godt til iskrem også.

Sunne bananpannekaker med bare 3 ingredienser

 

6 Comments

 1. Hvor mange kalorier er det i 1?

  • Hei Sara
   Vi er ikke så ivrige på å telle kalorier her i huset, men nå har jeg prøvd å regne det ut og om jeg ikke tar feil er det ca. 720 kcal i hele porsjonen, altså hele bollen (145 kcal per 1 dl havre, 45 kcal per 1 dl havremelk og ca. 100 kcal per banan). Lager du da 10 lapper blir det 72 kcal per lapp/pannekake. Det vil alltid variere litt, da størrelsen på bananen vil være varierende og det kommer an på hvilken plantemelk du bruker. Jeg har altså regnet på den melken vi bruker mest, som er Coop sin havremelk. Håper det er riktig, jeg er ikke vant med å regne ut sånt men det er jo greit å få det med i oppskriftene etterhvert. 🙂

   Hilsen Cathrine

 2. Hei er det 3 dl havregryn eller 3 dl havremel, jeg lagde det med 3 dl havremel og røren ble ganske tykk..

  • Hei Azra.

   Hvordan gikk det med pannekakene under steking? Ble det mislykket? Min røre pleier å bli relativt tykk men den skal fremdeles kunne helles i panna med feks. en øse. Litt tykk lapperøre, vil jeg si. Du bruker havremel. Jeg er usikker på hvor mye havregryn det er, for det jeg alltid gjør er å kjøpe en pose havregryn og kjører hele pakken (halve om gangen) i food processoren til det blir helt mel, så har jeg det på glass og bruker fra det. Du kan også kjøpe ferdig havremel men det er dyrere. Du kan evt helle i mer væske om det blir altfor tykt, men tykk røre pleier ikke være noe problem altså med mindre det er nesten som en deig.

   Hilsen Cathrine

 3. Kan de oppbevares stekt noen dager/ fryses ferdige eller er det best å oppbevare røren i kjøleskapet?

  • Hei Susanne

   De holder seg noen dager i kjøleskapet (usikker på om de kan fryses men i min verden kan nesten ALT fryses). Jeg liker å varme dem opp litt i airfryeren (eller ovnen) før jeg spiser, de er ikke så gode iskalde. Røren kan også oppbevares noen dager, kanskje opptil en uke. 🙂

   Hilsen Cathrine

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.