Annet pålegg, Frokost, Glutenfritt, Pålegg

Nokrell i tomat

Nokrell i tomat, altså no makrell. Kalles også Mockrell av noen. Jeg liker ordspill.

Dette er bare helt magisk altså! Takk til Ingrid Marie Tandberg, som la ut et tips i gruppa «Hva slags veganmat lager du i dag» på Facebook. Jeg måtte selvsagt teste ut dette og tilpasset oppskriften litt etter egen smak, og resultatet ble enestående. Dette smaker makrell i tomat, det er helt vilt!

Jeg pleier å doble porsjonen fordi min sønn (og jeg) er så glade i dette pålegget, så vi spiser det opp ganske fort. Denne porsjonen rekker imidlertid til en god del brødskiver, jeg vil tippe 10-12 stykker, minst.

 

 

Ingredienser:
 • 1/2 glass (jeg brukte Coop) hakkede soltørkede tomater i olje
 • 1 liten boks tomatpuré (140-gramsboks)
 • 1/2 – 1 boks kikerter, godt skylt
 • 1 teskje sukker
 • 1 teskje eplecidereddik
 • 1 ark knust nori (sånn sort ark til sushi, se bilde nederst i innlegget, har du ikke nori kan du bruke kelp-pulver som du får kjøpt på blant annet iHerb, det bruker jeg ofte i stedet siden det er pulverisert fra før av og også veldig næringsrikt).
 • Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Ha soltørket tomat og tomatpuré i en food processor, sammen med oppdelt noriark (knus det i kaffekvern eller lignende om du vil ha det helt pulverisert) og kjør til en glatt masse. Ha i resten av ingrediensene og pulse til det er en grov masse som minner om makrell i tomat. Hvordan man liker konsistensen er individuelt, men om kikertene ikke blir most men bare delvis knust får man biter som i konsistens kan minne om ekte makrell i tomat. Veldig godt.
Smak til med mer salt, pepper, sukker eller nori/kelppulver om det trengs. Oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet og holder i cirka en uke.
Nokrell i tomat
Nokrell i tomat

18 Comments

 1. Hei!
  Vil bare si at du og dine oppskrifter har hjulpet meg mye opp gjennom årene! 🙂
  Dette pålegget så godt ut altså! 🙂 Den må definitivt testes ut! Men jeg har noen spørsmål:

  Hvor mye kikertert brukte du? Det står ikke i ingrediens-listen.
  Er det mulig om du kunne supplert bilder av glasset med de hakkede soltørkede tomatene og boksen med tomatpuré? Evt litt mer info om hvor mye det faktisk er i disse beholderne? Tenker bare i tilfelle jeg ikke finner akkurat samme merke osv. 🙂

  Mvh,
  Daniel Frantzen

  • Hei

   Tusen takk for skryt. 🙂
   Jeg hadde dessverre helt glemt å ha med kikertene i oppskriften, dette er rettet opp i nå. Jeg har ikke den boksen med soltørkede tomater i hus nå, men jeg skal se om jeg finner den på google og lime inn bildet over, evt. ta bilde av den neste gang jeg kjøper den. 🙂

 2. Hei! Fin oppskrift, men tror du har glemt å ta med kikerter i ingredienslisten? Hvor mye kikerter brukte du?
  Hilsen Janne

 3. Takk for oppskriften, dette smakte utrolig likt makrell i tomat! 🙂

  • Tusen takk for tilbakemelding, så hyggelig. Flott at det falt i smak. 🙂

  • Spennende, må lage, bare et spørsmål først, hva sånn ca tilsvarer 1 nori-ark i kelp?

   • Hei Gitte
    Jeg tenker rundt 1 ss. Om jeg maler opp et noriark blir det rundt en ss, tror jeg. Det er ikke så nøye uansett, du kan smake til og kjenne når du er fornøyd. 🙂 Jeg skal lage dette i dag og se om jeg finner Coop sin nye veganske majones. Brød med makrell i tomat og majones var en av mine største barndomsfavoritter. 🙂

    Hilsen Cathrine

 4. Av en eller annen grunn, fikk jeg lyst til å prøve å lage dette i dag. Til tross for at makrell i tomat sammen med kaviar på tube, er pålegg jeg aldri har likt 😛
  Brukte ristede nori-ark og smørbønner i steder for kikerter, og overraskende syntes jeg det smakte ordentlig godt! Kan tenke meg det er deilig å bruke tomatbasen med friske urter i stedet for nori-ark også, så neste gang skal det prøves ut!
  Takk for oppskrift 🙂

 5. Du har glemt å skrive kikerter. LOL

 6. Hei! Dette kan være ett supert valg til pålegg for min datter 4 og 1/2 år. Hvor lenge holder dette i kjøleskapet ? Vist vi legger det i luftett glassbeholder. Hilsen Jeanette.

 7. Nils Hanssen

  Denne ser jo bare helt fantastisk ut.

  Hvordan får du den flotte rødfargen?

 8. Tusen takk for oppskriften! Den smakte skremmende likt som makrell i tomat.

 9. Helt himmelsk – tusen takk for fantastisk oppskrift! 😻

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.