Hovedretter, Pizza og pai

Kjapp og god pizzabunn uten gjær

Kjapp og god pizzabunn uten gjær er tingen om du har lyst på pizza NÅÅÅ men ikke orker å styre med noe hevetid og kjevling og greier. Da kan du lage denne, som faktisk ikke er så ulik en gjærdeigsbunn.

Litt mer sconesaktig, men lite nok til at jeg elsket den (jeg er ikke så fan av scones, nemlig). Ble skikkelig positivt overrasket av denne altså, og ungene merket ikke engang at det ikke var «vanlig» pizza.

Kjapp og god pizzabunn uten gjær
Kjapp og god pizzabunn uten gjær

Ingredienser tilen langpanne:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 8 ss olivenolje
  • Ca. 3 dl vann (mer om det trengs, deigen skal være ganske løs)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 250 grader. Bland sammen det tørre. Ha i vann og olje og rør kjapt sammen med en sleiv. Deigen skal blandes godt men være ganske løs. Den skal ikke eltes.
Smør en langpanne med margarin eller olje og klem deigen utover i langpannen. Pass på at det ikke er masse hull i den.

Forstek pizzaen i 1-2 minutter så overflaten blir litt fastere. Så er det bare å slenge på ønsket fyll og steke videre til pizzaen er ferdig. Easy peasy!

 

4 Comments

  1. Tror jaggu jeg må blande inn myye mer vann, enn de 3dl som står i oppskrifta. Jeg brukte grovmalt hvetemjæl og jeg opplever at bunnen er utrolig fast og kompakt. Jeg er opptatt å prøve å gjøre ting litt sunnere, så derfor falt valget på grøvt mjæl. Har hatt stor suksess med grove bunner før, men da ferdiglagde. Det skal bli spennende å se hvordan dette blir, da jeg aldri har prøvd det før.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.