Glutenfritt, Hovedretter, Sauser, dressinger og dipper, Tex-mex

Lettvint og deilig ostesaus til nachos, taco, pizza osv.

Denne sausen er så enkel, men så god! Du lager den på rekordtid og du slipper å dra frem stavmikser eller blender, her går alt i gryta og du trenger bare en visp.
Sausen er helt nydelig (og uunnværlig) til nachos, den er dødsgod å dyppe nachochips oppi, den har en ganske cheddaraktig smak (spesielt om du tilsetter faconet) og du lager en nydelig mac & cheese med den. Ungene mine får aldri nok av denne sausen!

Ingredienser:

 • 4 gode ss næringsgjær
 • 2 toppede ss maisenna (ikke instant!)
 • 3-4 dl vann (ca-mål)
 • 1 dl rapsolje med nøytral smak
 • 1 ts Dijon-sennep
 • 1/2 ts Vegetapulver eller salt
 • 1 dæsj eddik, samme hvilken type
 • Litt løkpulver og hvitløkspulver
 • 1 ts paprikapulver, gjerne røkt
 • 2-3 ss bac’uns (kan sløyfes, men gir sausen et nydelig cheddaraktig preg, og bør uansett befnne seg i alle veggisers skap da det er uunnværlig i scrambled tofu, enkelte supper og sauser, dressinger, osv)

Fremgangsmåte: 
Ha næringsgjær og maizenna i en liten gryte. Hell i ca. 3 dl av vannet og visp godt. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Visp hele tiden. Sausen tykner veldig fort. La den småkoke til den er tykk nok, tilsett evt. litt mer vann om sausen blir for tykk. Smak til med mer krydder om nødvendig.

Nå er sausen klar til bruk. Hell den over nachosen før steking, ha den på pizza (også før steking), kok makaroni og bland inn sausen for en fantastisk god mac & cheese, server den som cheddardip til nachochips eller taco, osv.

4 Comments

 1. Dette ser og høres nydelig ut 😀 x

 2. Har nettopp laget denne sausen og ser i etterkant at Maizena inneholder melkesukker.. Er dette vegansk?

  • Hei. Nei det er ikke vegansk. Du har nok brukt den som heter instant, jeg pleier å advare mot denne i innlegg, men har glemt å gjøre det her ser jeg. Instant er altså ikke vegansk, men den helt vanlige maizennaen (står ved bakervarene) er vegansk. Jeg skal få det med i innlegget. 🙂

 3. Hei. Hva er vegetapulver og hvor kjøper du dette?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.