Glutenfritt, Hovedretter, Supper og gryteretter

Vegansk «kjøttgryte»

Jeg hadde lyst på frikasse OG gulasj i dag, klarte ikke å bestemme meg. Så da laget jeg like godt en mix av begge to, og det ble så godt at jeg kommer til å lage dette ofte fremover! Og gryta blir bare enda bedre dagen etter. Veldig barnevennlig også, ungene mine spiste med stor appetitt!

Ingredienser til ca. 6 personer:

 • 10-12 middels store poteter, skrelt og skåret i litt store biter
 • 1 pose økologiske gulrøtter, skåret i biter
 • 1 stor pastinakk, skrelt og skåret i biter
 • 4-5 vårløk, kuttet i småbiter (bruk gjerne vanlig løk i stedet eller i tillegg)
 • vegansk margarin til å steke løken i, evt. bruk olje om du heller vil det
 • 1 pose soyamedaljonger (200 gram)
 • 2 poser kyllingmarinade (eller annen marinade du liker)
 • 1 liten boks tomatpuré
 • 4 ss paprikapulver
 • 1 ts sort pepper
 • Ca 1 liter vann
 • 2 terninger grønnsaksbuljong
 • Frisk persille
 • evt. litt maizennajevning

Fremgangsmåte:
Smelt margarin i en stor gryte. Fres løken til den er blank. Ha så i vann og buljong, krydder og grønnsaker. Legg på lokk og la det småkoke.

Kok opp vann i en middels stor gryte. Skru av varmen når det koker, og legg soyameldaljongene i gryten. Legg på lokk og la dem ligge i 5-10 minutter så de blir myke. Hell av vannet og la dem tørke litt. Skjær dem i litt mindre biter om du vil (jeg liker best biter som slipper å skjæres opp når jeg spiser), og stek dem i olje til de er litt sprø på hver side. Det er jo en god mengde medaljonger, så de må stekes i flere omganger. Jeg hiver dem oppi en stor bolle etter hver omgang, og når alle bitene er i bollen, har jeg over marinaden og blander godt. Ha dem tilbake i pannen, alle sammen, og gi dem et lite fres.

Når grønnsakene er nesten ferdige, har du medaljongene oppi gryta sammen med dem og lar det koke litt til, til grønnsakene er møre og gode. De kan godt ihjelkokes litt, dette er jo en sopihop-gryte. Om du vil ha en litt tykkere saus, noe jeg synes er veldig godt, ha ca. 1 dl vann i et glass, rør ut 2 ts maizenna og ha i gryta mens det koker.

Ha i masse frisk persille og server!

 

 

4 Comments

 1. <3 Dette blir et av morgendagens høydepunkt 🙂 !

 2. Mmmm dette ser kjempegodt ut frøken! Laget selv veganske godsaker (Dhal, og daddel-trøfler) til en "pot-luck" middag der alle gjestene tok med seg noe godt 😀 Det ble en stor suksess ^ ^ God 1. mai! x

 3. Takk for kommentarer. Håper du likte gryta, Anonym. 🙂
  Jules: oj så kjekt å høre, folk blir ofte svært overrasket når de får smake god vegansk mat, de har jo ofte den oppfatningen om at det er linser og tofu og fint lite annet, hehe. Håper du og dere andre har hatt en fantastisk feiring i dag. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.