Cupcakes og muffins, Høytider, Jul, Kaker, søt bakst og desserter

Pepperkakedeig-cupcakes

Pepperkakedeig-cupcakes har jeg funnet i boken «Vegan cupcakes take over the world», og de er himmelske (jeg har forandret litt på oppskriften, etter egen smak). De smaker faktisk, hold dere fast, pepperkakedeig! Nå er jeg ingen storfan av å spise rå pepperkakedeig, men selve smaken er god og disse smaker altså pepperkakedeig. Ikke krydderkake, slik som de fleste kaker av denne typen gjør. Neida, de smaker ordentlig PEPPERKAKEDEIG!
Det er nok melassen som bidrar til dette. Den lukter og smaker litt lakrisaktig, så jeg var veldig skeptisk da jeg hadde det oppi. Men da jeg smakte på de ferdige kakene, ble jeg himmelfallen. Prøv selv! Økologisk melasse får dere billig på iHerb, ellers kan dere kjøpe det i noen større dagligvarebutikker samt på helsekost.

Jeg tok ikke glasur på disse, så de ser ørlite kjedelige ut. Men lag gjerne en god krem/glasur og pynt dem.

Ingredienser til ca. 12 cupcakes:
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
1/4 ts salt
1,5 dl solsikkeolje eller annen smaksnøytral olje
0,5 dl melasse
1,2 dl lønnesirup
0,5 dl soyamelk
2 ss soyayoghurt naturell
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Kle en muffinsform (12 hull) med papirformer.
I en bakebolle blander du sammen mel, bakepulver, natron, salt og krydder. I en annen blander du sammen det våte. Bland alt godt sammen uten å røre altfor mye, bare til det er en fin røre uten klumper.
Fyll røren i formene og stek kakene i ca. 20 minutter, eller til en tannstikker/pinne stukket inn i en kake, kommer ut tørr.
La kakene avkjøles før du evt. pynter dem med en god glasur. Jeg anbefaler en kremostglasur, feks. denne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.