Hovedretter, Pizza og pai, Tex-mex

Deilig tacopai

Deilig tacopai

Jeg elsker taco, i alle former og varianter. Jeg elsker også pai, og tacopai er noe av det beste jeg vet.

Denne paien ble til en kveld jeg hadde fryktelig lyst på taco – men også pai! Jeg endte opp med å lage begge deler på en gang, altså en tacopai! Den ble så ekstremt god at jeg, om det ikke var for ungene, kunne spist denne hver eneste bidige tacofredag.

NB: osten har nok mye å si her. Jeg bruker Go Vegan original (revet pizzaost fra Synnøve Finden). Du kan bruke andre oster, men Go Vegan er de beste, etter min mening. De har også en mozzarellavariant som er god, men original er den aller beste.

Deilig tacopai

Ingredienser til en pai:

 • En pakke ferdig paideig fra butikken (eller lag din egen, det gidder absolutt ikke jeg)
 • En pakke Hälsans Kök vegetarisk farse eller en annen vegansk «kjøttdeig»
 • En liten boks mais
 • Et lite glass salsa, styrke etter smak (eller en boks hakkede tomater)
 • En hakket løk
 • En paprika eller to
 • Litt hvitløk, tacokrydder, jalapenos om du vil, bønner om du vil, fyll på med det du liker
 • En boks Oatly iMat Fraiche (eller Tofutti sour supreme om du ikke tåler havre)
 • 1 pose revet Go Vegan original (eller mozzarella)
 • Tomatskiver eller paprikastrimler til pynt

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader. Legg paideigen i en smurt paiform (evt kledd med bakepapir). Sett tilside mens du lager fyllet.

 

Stek farsen sammen med løk og paprika. Ha i mais og krydder, hell over salsaen (du trenger ikke bruke hele glasset, bruk det du synes er passe, jeg liker å bruke hele men så elsker jeg salsa og bruker det til alt). Tilsett eventuelt litt vann og la det småputre en fem minutters tid. Smak til med mer krydder om du liker det sterkere og mer smakfullt. Spisskummen er viktig her, om du ikke bruker ferdig tacokrydderpose. Jeg liker å krydre selv, bruker sjelden de posene, og da er nøkkelen masse, masse spisskummen (det er det som gir tacosmaken), paprika, løkpulver, hvitløkspulver, pepper, litt koriander, salt og litt chilipulver etter smak.

 

Bre fyllet over i paiskallet. Klapp det godt utover i formen.
Lag ostefyllet ved å blande sammen rømme og revet ost til det er en godt blandet miks. Det er en fordel om rømmen er romtemperert, da er det mykere og blandes lettere sammen.

 

Bre ostefyllet utover kjøttfyllet, det blir mye så du trenger ikke å bruke alt om du ikke vil. Men selv elsker jeg alt som er ostete, og dette fyllet er snadder så jeg brukte alt og elsket hver munnfull!
Ha over paprikastrimler eller tomatskiver om du vil, og sett paien i ovnen. La paien steke i ca. en halvtime, eller til den ser ut som på det øverste bildet. Ostemassen skal være smeltet og gylden som på pizza.

 

La paien avkjøle seg i en 10 minutters tid så den får «satt seg». Skjær den opp i passende stykker (lettest å bruke en kakespade å ta ut stykkene med) og server med salat, dressing/vegansk rømme, salsa, guacamole og annet du liker.

4 Comments

 1. Så veldig godt ut 🙂

 2. Så sjukt god! – og det kommer fra en som ikke liker pai en gang. Jeg laget vegetarvarianten og brukte i tillegg tvp istedenfor farse. Ut over det var den ca lik din. Veldig, veldig enkel å lage, og veldig gøy å bare slenge oppi alt man liker. Takk for oppskrift 🙂

 3. Hvordan ville du laget den med dagens produkter?

  • Hei Mariann
   Veldig glad for at du spør! Jeg ser jo at mye har endret seg siden bloggen ble startet, så jeg skal gå gjennom endel oppskrifter og fornye dem. Har gjort det med endel allerede, men skal ta tacopai-oppskriften nå. Laget den forrige helg med «nye» podukter og skal legge inn både bilde og ingredienser jeg brukte. Takk for påminnelsen. 🙂

   Cathrine

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.