Brød og rundstykker, Rundstykker

Enkle fine rundstykker

Enkle fine rundstykker

Dette er en deig som er utrolig fin å jobbe med, den lages kjapt og kan varieres etter hvilket mel man har tilgjengelig. Jeg har laget helt lyse rundstykker ved å bruke kun hvetemel, men dette er den varianten jeg lager oftest.

Enkle fine rundstykker

Ingredienser til ca. 25 stk:

 • 750 gram hvetemel
 • 150 gram grov, sammalt hvetemel
 • 100 gram havregryn
 • 1 pakke tørrgjær
 • 2 ts sukker
 • 2 ts salt
 • Ca. 6 dl vann, eller mer etter behov (ca. 40 grader varmt)

Fremgangsmåte:
Bland sammen det tørre i en stor bakebolle. Ha i vannet litt etter litt og jobb deigen godt sammen. Når du har en myk, men fast deig, ta den ut av bollen og kna den godt på bordet i ca. 5 minutter, eller i maskin om du vil det.
Ha deigen tilbake i bollen, pakk bollen inn i en plastpose og sett til heving i en times tid.
Ta deigen ut og knip av små emner som du triller til en bolle i hånda. Legg bollene på papirkledd stekebrett, ha et håndkle over og la dem etterheve en halvtimes tid før du steker rundstykkene på 250 grader i ca. 10-12 minutter.

Disse rundstykkene blir veldig luftige og fine.

Hvis du vil fylle rundstykkene, tar du en deigbolle og kjevler den ut til en liten sirkel. Ha ønsket fyll i midten, brett kantene over fyllet og trill bollen litt jevn i hånda før du setter den på stekebrettet med skjøten ned og steker dem ferdig.

5 Comments

 1. Ser kjempegode ut! Nå gleder jeg meg til dere kommer på besøk, leiligheten begynner å ta form. 🙂

 2. Hei

  Kort spørsmål 🙂 Hvorfor er det sukker i de? Ville man merket det noe spesielt hvis man laget disse uten?

 3. S. Linnquist Hansen

  Sukker mater gjær, så du får en bedre garanti på veldig luftig bakst med bittelitt sukker i. Forholdsvis til mengden av mel er det fort gjort å se at det blir ikke nok til å søte rundstykkene, men det er nok at det vil hjelpe gjæret å få en liten ekstra dytt. 🙂

 4. Kjære Grønn Matportal 💫

  Jeg Er Gud
  Takk for vegansk inspirasjon til gode fine rundstykker ❤️

  I kjærlighet fra Gud Jhorna 💫

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.