Brød og rundstykker, Hovedretter, Indisk og asiatisk, Spesiell bakst, Tilbehør

Pannestekt naan med hvitløk og koriander

Pannestekt naan med hvitløk og koriander

Perfekt til Chana Masala og andre indiske retter. Hvitløk og koriander kan selvsagt sløyfes, men jeg anbefaler virkelig å ha det i.  Disse brødene er myke og gode, og veldig enkle å lage. Det blir jo en god mengde, så halver gjerne oppskriften. Men brødrester kan fryses, og er fine som pizzabunner også.

 

Ingredienser til 11-12 naan:

 • 700 gram hvetemel
 • 3,5 dl lunkent vann
 • 1,5 dl soyayoghurt naturell
 • 5 ss olivenolje
 • 2 ts sukker
 • 2 ts tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 3 fedd raspet hvitløk
 • God neve klippet frisk koriander (du kan også bruke tørket, men frisk er mye bedre)
 • Vegansk smør til pensling og steking

Fremgangsmåte

Bland sukker og gjær i vannet og rør til sukkeret løser seg opp. Sett dette tilside i ca. en halvtime.
Det skal skumme litt på toppen. Jeg setter stekeovnen på 40 grader og lar gjærblandingen stå i ovnen.
Ha gjærblandingen i en stor bolle og ha i resten av ingrediensene. Bland alt til en fin og fast deig. Tilsett mer vann eller mel etter behov.
Smør en bolle eller form med olje og legg deigen i. Legg på lokk eller pakk den inn i plast og la den heve på et lunt sted i ca. 2 timer.
Knip av plommestore biter av deigen. Ha mel utover på et bakebord og press (evt. kjevle) hver del til en passende naan. Deigen er utrolig god å jobbe med og lett å kjevle ut.

 

Varm opp en stekepanne med nonslip-belegg og legg en naan oppi. Pannen skal være tørr. Varmen skal være høy, jeg har den på det nest høyeste.

 

 

Snu brødet etter en liten stund, når det bobler på overflaten, det skal steke i et minutt eller så, kanskje litt lenger. Stek det ferdig og bre smør utover overflaten. Legg brødet på en tallerken og stek neste. Legg brødet oppå det første og bre smør utover det og. Når brødene ligger oppå hverandre, holder de seg myke og varme.

 

Server dem til indiske retter eller som en snack. Godt med en god hvitløksdip til.

Også veldig god som pizzabunn.

 

14 Comments

 1. De ser veldig gode ut. har lett etter oppskrift på veganske nanbrød. Kommer til å erstatte med speltmel. Veldig bra med hvordan jeg går fram, da det er første gang jeg lager noe sånt.

 2. Så flott, rose. Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det blir med spelt. 🙂

 3. naaaaaaaaaaaaam:D

 4. Det så jo bare helt utrolig godt ut, Cathrine. Også jeg som elsker koriander. Nam! Jeg hater litt at jeg ikke kan bestille nanbrød på restaurant, men disse så jo akkurat like digge ut, ikke som de tørre greiene man får i butikken.

 5. Takk for oppskrifta! Har lett etter denne lenge! Blir indisk i morgen, med hjemmelagde nan brød denne gangen.

 6. Hei!

  I hope you don't mind me commenting in English as I know very little Norwegian altho I do have 'roots' there. I found your blog while Googling Vegan Norwegian Recipes and came across yours! I love your blog! I hope you don't mind that I link you to my sidebar and visit often!

  http://myblissfuljourney.com

 7. Hei!

  Fin blogg! Jeg er verken veganer eller vegeterianer, men har snust litt på oppskriftene dine i det siste og det er mye som frister her. Ingen unnskyldning for å ikke prøve å unngå kjøtt med så mange gode alternativer hvert fall 🙂

  Men jeg har et spørsmål, ser du nevner "næringsgjær" flere steder. Jeg har faktisk aldri hørt om det før og ser at det trengs i flere av oppskriftene dine, så jeg lurer på hva det egentlig er og hvor får man kjøpt det?

  -Lill

 8. Og den pizzaen…. herrigud! Jeg er målløs. Og kjempesulten. Kommer til drømme om den i natt.

 9. Jennifer: thanks so much for your comment. It's nice to hear that you like my blog, hope you visit often. Have a wonderful weekend. 🙂

  Lill: så kjekt å høre! Næringsgjær er et pulver/flakes av inaktiv gjær. Høres nasty ut, men det smaker ganske ostete og er et must i mat som vi vil ha litt ostesmak på. Jeg elsker det og har det i alt. Inneholder B-vitaminer. Det selges under navnet Bjäst i helsekostbutikker, men det er mye billigere å bestille det fra iHerb, så det gjør alltid jeg. Jeg bestiller 2 bokser i slengen av denne (da slipper jeg akkurat unna moms/toll og får den billigste frakten):

  http://www.iherb.com/Now-Foods-Nutritional-Yeast-Flakes-10-oz-284-g/688?at=0

  Adele: haha, maaaaat!! Og du som la ut maki i dag, aaargh! Vil ha!

 10. Dette så bare digg ut! Skal prøves 😀 Jeg lurer på: Kan man bruke naturellyogurten til alpro, eller vil vaniljesmaken i den ødelegge? Mvh Eirin.

  • Hei Eirin. Litt vanskelig å svare på, fordi jeg synes vaniljesmaken trenger gjennom ALT, og ville aldri funnet på å bruke den her etter at de tilsatte vanilje i den. Men andre synes vaniljesmaken kamufleres godt nok i matretter og med krydder osv. Jeg vil altså fraråde det, men det kan hende du ikke kjenner vaniljen. Jeg ville nok allikevel ikke tatt sjansen på å ødelegge hele baksten, så jeg ville kjøpt Sojade sin om du får tak i den. 🙂

 11. Skal oljen i blandingen eller er det beregnet ca 5 ss til å ha i bollen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.